Daniel Constantin: Nu mai există dubiu că Antonescu a bătut palma cu Băsescu şi a preluat rolul lui Boc

Alianţa celor "care nu sunt azi cu PSD" pentru ca social-democraţii "să nu pună mâna şi pe Preşedinţie", invocată de liderul PNL este motivul pentru care "Antonescu a rupt USL", nemafiind niciun dubiu că acesta a "bătut palma cu Traian Băsescu", a declarat, sâmbătă, preşedintele PC Daniel Constantin.

695 afișări
Imaginea articolului Daniel Constantin: Nu mai există dubiu că Antonescu a bătut palma cu Băsescu şi a preluat rolul lui Boc

Daniel Constantin (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

"Cred că nu mai există acum pentru nimeni vreun dubiu că domnul Antonescu a bătut palma cu Traian Băsescu. Alianţa de care vorbeşte acum este motivul pentru care domnul Antonescu a rupt USL. Este clar acum că bazele acestei înţelegeri au fost puse de Traian Băsescu, Crin Antonescu şi Elena Udrea încă dinainte ca PNL să se retragă din USL. Aşteptam momentul când va fi nevoit să faca public acest lucru. Iată, că a făcut-o acum!", a declarat, pentru MEDIAFAX, preşedintele PC.

Constantin a spus că a urmărit declaraţiile din ultimele două zile şi nu poate să remarce "promptitudinea cu care domnul Antonescu a răspuns la apelul făcut de Traian Băsescu către partidele de dreapta, de a-şi stabili criterii de colaborare şi stabilirea candidatului la Preşedinţie" şi l-a comparat, ca reacţie, pe liderul liberal cu Emil Boc.

"Cândva era Emil Boc cel care sărea imediat să-şi aprobe şeful şi să transpună în fapte dorinţele acestuia. Acum, din păcate, Crin Antonescu a preluat rolul lui Boc. Un rol umil pentru liderul PNL. Aştept să văd cum va explica domnul Antonescu membrilor de partid şi electoratului său trădarea idealurilor USL şi pactul cu Traian Băsescu", a mai spus preşedintele PC Daniel Constantin.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu a declarat, într-o intervenţie la un talk-show tv, că este "o chestiune de raţionalitate politică" din partea celor "care nu sunt azi cu PSD" ca să facă ce se poate " pentru ca PSD-ul să nu pună mâna şi pe Preşedinţia României".

"Indiferent câtre lucruri îi despart pe cei care nu sunt astăzi cu PSD, este o chestiune de raţionalitate politică şi de instinct de conservare democratică să facem ce putem pentru ca PSD-ul să nu pună mâna şi pe Preşedinţia României", a spus Antonescu, vineri seara, la un talk-show de la B1TV.

Antonescu a susţinut că "a discuta, cine dacă şi de ce este de dreapta este o discuţie mai complicată decât aceea cine este împotriva PSD".

"Cred că toate partidele care sunt în acest moment în opoziţie pot să fie parteneri de discuţie. Dilema acestor alegeri prezidenţiale este dacă ele vor fi pro sau contra Băsescu, aşa cum crede Ponta şi cum vrea să-i facă pe români să creadă, sau dacă vor fi pro sau contra «toată puterea la PSD», aşa cum mi se pare mie că este real. De aceea discutăm cine este contra PSD, nu cine este sau nu de dreapta", a comentat preşedintele PNL, Crin Antonescu.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici