Daniel Constantin: PC doreşte reducerea numărului de parlamentari şi parlament unicameral

Preşedintele PC, Daniel Constantin, a declarat marţi, după consultările de la Cotroceni pe tema revizuirii Constituţiei, că partidul său doreşte reducerea numărului de parlamentari, Parlament unicameral, cu respectarea unor condiţii, şi regim parlamentar.

27 afișări
Imaginea articolului Daniel Constantin: PC doreşte reducerea numărului de parlamentari şi parlament unicameral

Daniel Constantin: PC doreşte reducerea numărului de parlamentari şi parlament unicameral (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Poziţia PC este aceea de a implementa voinţa poporului român, în sensul că ne dorim reducerea numărului de parlamentari, ne dorim un Parlament unicameral, dar cu respectarea unor condiţii. Cred că trebuie să subliniem care este regimul politic în care implementăm acest Parlament unicameral. Aici cred că ar trebui să adoptăm un regim parlamentar", a declarat preşedintele PC, Daniel Constantin.

El a mai spus că "este bucuros" că pe agenda discuţiilor au fost subiecte care îi preocupă pe români, respectiv priorităţile legislative în această perioadă de criză economică.

"Am adus la cunoştiinţa preşedintelui că avem un set de priorităţi legislative care se grupează în trei categorii. În primul rând, cred că ar trebui să discutăm ar trebui să discutăm măsuri anticriză. În al doilea rând cred că ar trebui să discutăm despre măsuri de protecţie socială, iar în al treilea rând de reformă instituţională", a mai spus liderul conservator.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici