Data la care am putea „reveni la normalitate”. Anunţul lui Florin Cîţu

Premierul Florin Cîţu a anunţat, luni, înfiinţarea unui comitet interministerial care să asigure „revenirea la normalitate” din 1 iunie.

4133 afișări
Imaginea articolului Data la care am putea „reveni la normalitate”. Anunţul lui Florin Cîţu

Premierul Florin Cîţu anunţă constituirea unui comitet care să asigure revenirea la normalitate din 1 iunie

„Avem nevoie să arătăm românilor momentul în care vom reveni la normalitate. 1 iunie este primul pas pe care îl văd. Nu e o revenire 100%, dar e primul pas şi trebuie pregătit. De aceea avem acest comitet interministerial în care sunt implicate toate ministerele pentru că toată economia trebuie să fie implicată”, a declarat luni premierul.

Acesta a anunţat că revenirea la normalitate depinde de campania de vaccinare şi de atingerea unui prag de 5 milioane de persoane imunizate la 1 iunie.

„Este o condiţie necesară pentru a putea trece mai departe. Trebuie să avem acest număr de persoane vaccinate. Nicio altă măsură nu ne ajută să redeschidem economia”, a spus Florin Cîţu.

Acesta a precizat că în lunile aprilie şi mai, România va dispune de 8 milioane de doze de vaccin.

El a mai spus că speră să fie ridicate din 1 iunie cât mai multe restricţii şi a anunţat că certificatele verzi nu vor fi obligatorii în România. „Aş vrea să avem o vacanţă mai bună şi mai sigură decât anul trecut”, a mai spus şeful Guvernului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici