Daul: Partidele din România membre PPE - PDL, PNL, PMP, UDMR şi PNŢCD - să îl susţină pe Iohannis

Preşedintele PPE, Joseph Daul, îndeamnă partidele din România care sunt membre ale formaţiunii populare europene, adică PDL, PNL, PMP, UDMR şi PNŢCD, să îl susţină în turul 2 al prezidenţialelor pe Klaus Iohannis, el asigurându-l pe primarul Sibiului de sprijinul său.

1902 afișări
Imaginea articolului Daul: Partidele din România membre PPE - PDL, PNL, PMP, UDMR şi PNŢCD - să îl susţină pe Iohannis

Joseph Daul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În primul rând, vreau să felicit toate partidele româneşti de centru-dreapta pentru rezultatul obţinut în primul tur al alegerilor prezidenţiale, care au avut loc ieri. Ca urmare a celor întâmplate, îndemn toate partidele din România, membre PPE să-l susţină pe Klaus Iohannis pentru a câştiga alegerile de pe 16 noiembrie. Rezultatul obţinut ieri arată că Klaus Iohannis este un candidat foarte puternic şi competitiv, cu o bază solidă care-l va conduce spre succes la alegerile de peste două săptămâni. Îl felicit încă o dată şi îl asigur de tot sprijinul meu încă de pe acum", afirmă Daul, într-un comunicat remis, luni, agenţiei MEDIAFAX.

El menţionează că apreciează şi rezultatele obţinute de ceilalţi candidaţi ai PPE —EElena Udreade la Partidul Mişcarea Populară, MMonica Macoveicandidat independent şi HHunor Kelemende la Uniunea Democratică a Maghiarilor din România.

"Reiterez importanţa mobilizării alegătorilor de centru-dreapta atât în România cât şi în străinătate pentru a-l sprijini pe Klaus Iohannis. De asemenea este crucial ca problemele ridicate de către candidaţii celorlalte partide membre PPE să fie abordate de către Klaus Iohannis în etapa finală a acestor alegeri. Valorile pentru care Klaus Iohannis şi partidele noastre membre s-au luptat în această campanie sunt comune pentru toţi membrii familiei noastre politice şi trebuie să avem grijă ca toate aceste valori să meargă mai departe. Partidele membre PPE din România, PDL, PNL, PMP, UDMR şi PNŢCD - partidele de centru - dreapta trebuie să rămână unite dacă vrem să câştigăm pe 16 noiembrie", afirmă Daul.

Elena Udrea şi Kelemen Hunor au anunţat că formaţiunile pe care le reprezintă vor decide în zilele următoare în legătură cu poziţiile referitoare la candidaţii ajunşi în tutul 2 al prezindeţialelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici