Deca: Calendarul de înscriere în clasa pregătitoare urmează să fie publicat în Monitorul Oficial

Calendarul final de înscriere în clasa pregătitoare urmează să fie publicat în Monitorul Oficial, împreună cu metodologia, a anunţat miercuri ministrul Educaţiei, Ligia Deca.

179 afișări
Imaginea articolului Deca: Calendarul de înscriere în clasa pregătitoare urmează să fie publicat în Monitorul Oficial

Deca: Calendarul de înscriere în clasa pregătitoare urmează să fie publicat în Monitorul Oficial

„Pentru a veni în sprijinul părinţilor şi al tuturor celor implicaţi în procesul de înscriere, după publicarea documentelor în Monitorul oficial vom pune la dispoziţia tuturor celor interesaţi un material cu principalele întrebări şi răspunsuri referitoare la înscrierea copiilor la şcoală. De asemenea, în perioada înscrierilor şi până la sfârşitul acestora, la nivelul fiecărui inspectorat şcolar va fi disponibil un număr telverde, unde părinţii vor putea suna pentru a primi, gratuit, informaţiile de care au nevoie pentru înscrierea copiilor”, a transmis miercuri ministrul Eduicaţiei.

Conform documentului, în perioada 11 aprilie-14 mai este programată depunerea/transmiterea cererilor-tip de înscriere la unitatea de învăţământ la care se solicită înscrierea copiilor.

Între 14 şi 17 mai va avea loc procesarea cererilor şi repartizarea copiilor la şcoala de circumscripţie.

Între 20 şi 27 mai va avea loc procesarea cererilor prin care se solicită înscrierea la o altă unitate de învăţământ decât şcoala de circumscripţie pe locurile rămase libere. În 28 mai vor fi anunţate rezultatele.

În 29 mai va avea loc afişarea candidaţilor înmatriculaţi şi a numărului de locuri rămase libere. În 30 mai are loc comunicarea procedurii specifice de repartizare a copiilor pe locurile disponibile după prima etapă de înscriere.

A doua etapă de înscriere începe în 31 mai şi se încheie în 21 iunie, când vor fi afişate listele finale ale copiilor înscrişi în clasa pregătitoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici