Decanul Baroului Dolj candidează independent pentru locul Olguţei Vasilescu la Primăria Craiova

Decanul Baroului Dolj, avocatul Lucian Bernd Săuleanu, a anunţat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că va candida, la funcţia de primar al municipiului Craiova, ca independent, transmite corespondentul MEDIAFAX.

424 afișări
Imaginea articolului Decanul Baroului Dolj candidează independent pentru locul Olguţei Vasilescu la Primăria Craiova

Decanul Baroului Dolj candidează independent pentru locul Olguţei Vasilescu la Primăria Craiova

Avocatul Lucian Bernd Săuleanu, decanul Baroului Dolj, şi-a anunţat, miercuri, candidatura la funcţia de primar al municipiului Craiova, afirmând că oraşul are resurse şi potenţial pentru dezvoltare, dar că acestea trebuie exploatate. Lucian Săuleanu va candida ca independent pentru funcţia lăsată vacantă de primarul ales, Lia Olguţa Vasilescu.

„Motivaţia acestui demers este, în primul rând, una personală, anume am conştientizat necesitatea implicării în politică. Locuiesc în acest oraş, îmi desfăşor zi de zi activitatea în Craiova, aşa încât cunosc problemele cu care ne confruntăm. Cred în acest proiect personal. Poate că acest demers este unul mai dificil pentru că nu mă susţine niciun partid politic şi nici nu vreau, astfel pot să-mi dedic tot timpul administrării oraşului. Nu sunt împotriva partidelor politice, am făcut şi eu politică, dar am constatat că pot să construiesc mult mai bine de unul singur, dar împreună cu cetăţenii. Cred că primarul trebuie să fie un bun manager şi un bun comunicator. El este un dirijor care dă armonie echipei”, a declarat avocatul Lucian Bernd Săuleanu.

Decanul Baroului Dolj a fost vicepreşedinte al PNL Craiova şi a intenţionat să se înscrie în cursa internă a partidului pentru alegerea candidatului la primăria municipiului, însă a demisionat din partid în urma desemnării directe a senatorului Mario Ovidiu Oprea ca preşedinte al organizaţiei locale a partidului.

Mario Ovidiu Oprea a fost anunţat şi candidat al PNL la Primăria Craiova.

„Am făcut politică, dar, din punctul meu de vedere, politicienii craioveni nu au reuşit să se reinventeze, să coaguleze forţe noi, oameni noi, care să vină cu idei noi, pentru că până la urmă politica se face cu oameni din toate structurile, din toate mediile, din toate clasele sociale. Pentru că partidele nu oferă această deschidere, am preferat să fac un pas în lateral, dar în faţă, consider eu, anume de a încerca eu prin propriile mele puteri să fac politică aproape de oameni”, a mai declarat decanul Baroului Dolj.

Acesta a mai spus că îşi doreşte să continue proiectele deja demarate în Craiova, dar şi că urmăreşte dezvoltarea economiei locale.

„Nu fac promisiuni şi nici nu promit craiovenilor că în doi-trei ani de zile vor trăi într-un oraş precum Stockholm sau Viena. Ceea ce promit este o administraţie orientată către dezvoltare economică, crearea locurilor de muncă şi îmbunătăţirea calităţii vieţii, confort pentru locuitori. Vreau să ofer o altă viziune privind conducerea acestui oraş. Avem nevoie de o economie locală puternică. Îmi doresc să sprijin mediul de afaceri, să promovez Craiova, în ţară şi în străinătate, în aşa fel încât numărul investiţiilor să crească. Priorităţile mele sunt infrastructura, sănătatea, educaţia şi transparenţa în administraţie şi în procesul de decizie”, a mai afirmat Săuleanu.

De profesie avocat, Lucian Bernd Săuleanu, în vârstă de 42 ani, este decan al Baroului Dolj, profesor la Facultatea de Drept a Universităţii din Craiova, dar şi preşedinte al Curţii de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie Dolj.

Până acum, în afară de decanul Baroului Dolj, Lucian Bernd Săuleanu şi senatorul PNL Mario Ovidiu Oprea şi-a mai anunţat candidatura la Primăria Craiovei, din partea PSD, primarul interimar al municipiului, Mihail Genoiu.

Primarul ales al Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a demisionat din funcţie după ce a fost numită ministru al Muncii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici