Decontarea transportului şcolar, împiedicată de aspecte legale. Orban: Problema va fi discutată „la prima şedinţă a Coaliţiei”

  • Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Cătălin Toma, susţine că decontarea transportului şcolar nu poate fi pusă în practică.
  • Cătălin Toma: „Legea 226 nu poate fi pusă în aplicare pentru că nu sunt nişte norme şi suntem în stadiul în care eu am discutat personal cu cei trei, şi Ministerul Transporturilor, şi Ministerul Dezvoltării şi Ministerul Educaţiei.”
  • Ludovic Orban a declarat că subiectul va fi discutat „la prima şedinţă a Coaliţiei”.
386 afișări
Imaginea articolului Decontarea transportului şcolar, împiedicată de aspecte legale. Orban: Problema va fi discutată „la prima şedinţă a Coaliţiei”

FOTO: Facebook Catalin Toma

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Cătălin Toma, susţine că decontarea transportului şcolar nu poate fi pusă în practică pentru că nu au fost aprobate normele de aplicare a legii.

„Decontarea transportului şcolar e o chestie foarte delicată. Legea 226 nu poate fi pusă în aplicare pentru că nu sunt nişte norme şi suntem în stadiul în care eu am discutat personal cu cei trei, şi Ministerul Transporturilor, şi Ministerul Dezvoltării şi Ministerul Educaţiei. Probelema este că toată lumea spune asumaţi-vă, dar răspunsul concret de la Ministerul Dezvoltării este că urmează să facem digitalizarea. (...) Până facem toate chestiile astea, important e că legea este în vigoare, iar noi, autorităţile locale şi judeţene nu suntem în posibilitatea să decontăm”, a declarat Cătălin Toma, la întâlnirea regională privind Mecanismul de rezilienţă şi redresare, de la Focşani.

Acesta i-a cerut preşedintelui PNL, Ludovic Orban, care participă la întâlnire, să discute în Coaliţie despre această problemă.

Preşedintele CJ Vrancea a spus că, la nivelul judeţului, este vorba de o sumă de 20 de milioane de lei.

„Acolo trebuie emise normele motodologice, Mnisterul Dezvoltării, Ministerul Transporturilor, Ministerul Educaţiei să se înţeleagă la bani, cum se zice. La prima şedinţă a Coaliţiei vom discuta acest subiect”, a spus Ludovic Orban.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici