Delegaţiile PNL-PDL au discutat continuarea procesului de fuziune. Blaga: Negocierile dintre PDL şi PNL "nu au intrat în niciun impas"

Delegaţiile PNL-PDL s-au reunit, luni dimineaţă, pentru a discuta legat de paşii pentru continuarea procesului de fuziune între cele două formaţiuni, fiind discutate ca date pentru un congres comun 12 sau 19 iulie, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse participante la reuniune. Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, că negocierile dintre PDL şi PNL privind fuziunea "nu au intrat în niciun impas".

569 afișări
Imaginea articolului Delegaţiile PNL-PDL au discutat continuarea procesului de fuziune. Blaga: Negocierile dintre PDL şi PNL "nu au intrat în niciun impas"

Delegaţiile PNL-PDL au discutat continuarea procesului de fuziune, congres comun în 12 sau 19 iulie (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

UPDATE -  Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, că negocierile dintre PDL şi PNL privind fuziunea "nu au intrat în niciun impas" şi că PDL "este mai decis ca oricând să participe cu bună credinţă" la realizarea unui mare partid de centru-dreapta.

"Nu au intrat în niciun impas (negocierile - n.r.). Până acum au fost mai mult discuţii exploratorii pentru că PNL nu avea o conducere legitimă aleasă de Congres. Ele vor fi mult mai clare, mult mai precise în zilele care urmează", a precizat Blaga, înainte de şedinţa BPN al PDL.

El a arătat că explicaţiile date de Iohannis după afirmaţiile făcute la Congres "sunt suficiente" şi că democrat-liberalii ţin cont "de emoţia unui congres".

"PDL este mai decis ca oricând să participe cu bună credinţă la realizarea acestui proiect important pentru România, un mare partid de centru-deapta şi lucrul acesta a rezultat şi astăzi din discuţiile pe care le-au avut colegii mei în delegaţia paritară şi pe care le vom avea şi mâine, pentru că va trebui să ajungem la un calendar ferm faţă de tot ceea ce trebuie să facem pe acest parcurs", a arătat Blaga.

Întrebat dacă a dat mandat liderilor PNL de a spune că noul partid rezultat din fuziune se va numi PNL, Blaga a reafirmat faptul că numele noului partid este ultimul lucru care va fi limpezit.

"Am declarat că numele partidului poate fi PNL, PDL sau un alt nume, eu declar lucrurile astea de o lună de zile, dar este ultimul lucru important, foarte important pe care-l vom limpezi. Până atunci sunt lucruri mai importante de făcut", a spus Vasile Blaga.

El a arătat că acest partid de centru-dreapta are în vedere nu numai alegerile prezidenţiale, ci şi pe cele generale.

Blaga a mai fost întrebat dacă faptul că PNL ar avea doi prezidenţiabili ar spori şansele lui Cătălin Predoiu de a fi candidatul dreptei pentru prezidenţiale.

"Nu absolut deloc, să vedem cum vor evolua lucrurile în perioada următoare, clarificări din PNL dacă vor merge cu un nume sau cu două în activitatea de cercetare", a răspuns preşedintele PDL.

Întrebat dacă liberalul Crin Antonescu ar putea fi prezidenţiabilul dreptei, Blaga a răspuns: "Asta vor spune analizele".

La discuţiile de luni dimineaţă nu au participat preşedintele PNL, Klaus Iohannis, preşedintele PDL, Vasile Blaga, prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, în condiţiile în care după Congresul PNL au existat divergenţe în declaraţii publice legat de numele noului partid rezultat din fuziune.

În schimb, au luat parte la discuţii, din partea PDL, Gheorghe Flutur, George Scripcaru, Gheorghe Falcă, Sulfina Barbu şi Adriana Săftoiu. De asemenea, din partea PNL au participat la discuţii Teodor Atanasiu, Sorin Frunzăverde, Mircea Roşca şi Cristina Pocora.

Liderii PDL - PNL au convenit continuarea negocierilor la nivelul comisiilor paritare de discuţii, urmând ca marţi, după prima şedinţă a noului Birou Politic Naţional al PNL, să aibă loc o nouă întâlnire, la care vor lua parte Klaus Iohannis şi Vasile Blaga.

Potrivit surselor citate, liderii celor două partide au convenit ca un congres comun al PNL şi PDL să aibă loc în 12 iulie sau 19 iulie, moment până la care trebuie pus la punct Statutul noului partid. De altfel, o primă discuţie asupra Statutului ar putea avea loc miercuri, în cadrul comisiei paritare, având ca bază de discuţie proiectul pregătit de PDL.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici