Democraţii, întrebaţi ce cred despre interzicerea avorturilor şi legalizarea căsătoriilor homosexuale

Participanţii la Convenţia Naţională Extraordinară a PD sunt invitaţi să răspundă unui chestionar care include câteva zeci de întrebări, cele mai multe dintre ele din domeniul politic, altele însă referitoare la interzicerea avorturilor, legalizarea căsătoriilor homosexuale sau a eutanasiei.

1 afișare

Participanţii la Convenţia Naţională a PD au primit în mape, alături de Programul politic şi Statutul PD-L, şi un "Chestionar pentru studiul traiectoriilor şi valorilor delegaţilor la congres".

Chtesionarul cuprinde 8 pagini şi conţine 47 de întrebări.

Astfel, democraţii sunt chemaţi să precizeze ce studii au absolvit, dacă sunt credincioşi, ce religie au, de câte ori pe an merg la biserică, dacă practică în prezent o meserie şi ce statut profesional au, în ce tip de localitate locuiesc, ce ziar central citesc, dacă sunt afiliaţi la vreun sindicat, dacă au fost membri PCR.

De asemenea, pe o scară de la 1 la 7, participanţii la Convenţia PD îşi pot declara gradul de simpatie pentru un alt partid.

Participanţii mai sunt întrebaţi care ar putea fi partenerul electoral cel mai convenabil şi partenerul de coaliţie guvernamentală cel mai convenabil, repondenţii precizând, totodată, pe o scară de la 1 la 7, unde se plasează între extrema stângă şi cea dreaptă. Ei mai pot arăta, pe aceeaşi scară numerică, unde plasează partidul între cele două extreme.

Democraţii au ocazia să îşi expună punctele de vedere asupra unor probleme precum: privatizarea Poştei Română, implicarea sindicatelor în deciziile economice, combaterea şomajului, alocaţiile.

De asemenea, democraţii sunt chemaţi să răspundă dacă trebuie să fie depenalizat consumul de canabis, eutanasia să fie legalizată, avortul să fie interzis, pedeapsa cu moartea să fie restabilită, prezervativele să fie distribuite frecvent în şcoli pentru combaterea SIDA, căsătoriile homosexuale să fie legalizate.

Membrii PD mai pot spune dacă sunt de acord cu unirea Moldovei cu România, care este cel mai bun aliat al României şi care este statul care reprezintă cea mai mare ameninţare la adresa ţării noastre.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici