Deputat, despre sesizările privind excluderea a încă cinci membrii din partid: Biroul Naţional va analiza şi decide

Deputatul Ionuţ Moşteanu a anunţat că USR se va întruni, miercuri, în şedinţa Biroului Naţional, pentru a analiza sesizările privind excluderea a încă cinci membrii din partid, urmând ca apoi să fie luată o decizie în acest sens.

269 afișări
Imaginea articolului Deputat, despre sesizările privind excluderea a încă cinci membrii din partid: Biroul Naţional va analiza şi decide

Deputat, despre sesizările privind excluderea a încă cinci membrii din partid: Biroul Naţional va analiza şi decide

„Da (USR are Birou Naţional miercuri-n.r), dar sunt nişte sesizări, sesizare care au venit către Biroul Naţional, făcute de diverşi colegi, cu nişte probe, nişte print screenuri din discuţii, nişte discuţii la care au fost mai mulţi martori, nişte poziţii externe ale diverşilor colegi, inclusiv al colegei care a vorbit mai devreme. Biroul Naţional analizează, ascultă respectivii colegi, ce au de spus despre sesizări şi apoi iau o decizie. Nu sunt excluderi automate”, a spus deputatul USR Ionuţ Moşteanu, la Digi24.

Întrebat despre un eventual protest intern în USR la şedinţa Biroului Naţional de miercuri, Ionuţ Moşteanu a afirmat că este normal ca oamenii să protesteze când sunt nemulţumiţi.

„Este corect că oamenii să protesteze atunci când sunt nemulţumiţi. Noi am protestat de la primul până la ultimul, până la preşedintele partidului, am protestat multe zile în stradă, din 2017 până acum. Accept că nu pot fi de acord, mi-aş dori însă să avem maturitatea şi să ajungem la maturitatea în care să discutăm lucrurile astea în partid. Şi cu toţii ştiu, oamenii de bună credinţă, că la noi în partid se dezbat toate lucrurile, toate detaliile. Uşile celor din conducere sunt deschise, telefoanele sunt deschise”, a adăugat Moşteanu.

Deputatul USR a adăugat că Dan Barna vrea să „ducă partidul mai departe”, însă membrii ar trebui să înveţe să se respecte mai mult între ei.

„Eu zic că Dan Barna vrea să ducă partidul asta în continuare mai departe, l-a dus până aici, vrea să îl ducă mai departe, să devină un partid matur, care poate să fie un partener credibil de guvernare şi lucrurile trebuie să se schimbe, trebuie să învăţăm să ne respectăm mai mult între noi, să învăţăm să dezbatem intern, să arătăm a partid politic care poate să guverneze local sau central oricând, începând de mâine. Ori în momentul asta, în care orice coleg aude în anumite grupuri, anumite chestii, deci eu trebuie să le spun extern înainte să verific ceva, nu poate funcţiona aşa un partid politic, dacă auzim nişte lucruri, haideţi să le verificăm înainte, haideţi să avem grijă faţă de partid, faţă de ceilalţi colegi care muncesc în partid”, a subliniat Moşteanu.

După decizia excluderii Olimpiei Ardelean din partid, alte sesizări privind posibila excludere a încă cinci membri ai USR urmează să fie discutate în şedinţa de miercuri a Biroului Naţional, de la ora 16.30, au declarat surse din formaţiune, pentru MEDIAFAX.

Sesizările îi au în vizor pe Vişinel Bălan, Daniel Giurcă, Claudia Postelnicescu, Ciprian Lupaş şi Cosmin Stoenoiu. Excluderea acestora va fi discutată în şedinţa de miercuri a Biroului Naţional a partidului.

Olimpia Ardelean, de la USR Ilfov, a acuzat că a fost exclusă din organizaţie pentru o postare făcută la începutul lunii noiembrie în care amintea că Dan Barna că a ştiut de semnături false la iniţiativa „Fără Penali”. Ea reclamă o „execuţie” miercuri seara a Biroului Naţional al partidului.

Mai mulţi preşedinţi ai organizaţiilor USR solicită organizarea unui Congres în luna februarie a anului viitor, după scandalul iscat în urma excluderii din partid a Olimpiei Ardelean, potrivit unui mesaj pe grupul intern de Facebook al formaţiunii, obţinut de MEDIAFAX.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
usr,
excluderi,
moşteanu

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici