Deputat PDL: Majoritatea toxică se referea la majoritatea din comisii, deţinută de opoziţie

Deputatul PDL Mihai Surpăţeanu a declarat, sâmbătă, că grupul parlamentar al partidului de la Camera Deputaţilor a fost "deranjat" de afirmaţiile preşedintelui privind "majoritatea toxică", însă li s-a explicat că acestea se refereau la majoritatea din comisiile parlamentare, care aparţine opoziţiei.

31 afișări
Imaginea articolului Deputat PDL: Majoritatea toxică se referea la majoritatea din comisii, deţinută de opoziţie

Deputat PDL: Majoritatea toxică se referea la majoritatea din comisii, deţinută de opoziţie (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Ceea ce nu se ştie, pentru că şi noi am fost deranjaţi, dar apoi am primit explicaţii la grup, la ce se referea domnul preşedinte când vorbea de majoritatea toxică. Majoritatea toxică se referă la majoritatea din comisiile parlamentare, care, paradoxal, este deţinută de opoziţie. Aceste comisii s-au constituit la începutul mandatului, iar noi nu mai avem majoritatea în comisii. Un exemplu este imposibilitatea întrunirii Biroului Permanent pentru că opoziţia ne boicotează şi nu putem face ordinea de zi a Camerei Deputaţilor", a declarat deputatul Mihail Surpăţeanu, sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PDL Dolj, la care au mai participat primarul Craiovei Antonie Solomon şi senatorul Radu Berceanu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La rândul său, fostul ministru al Transporturilor Radu Berceanu a declarat că afirmaţiile preşedintelui au o "bază" din cauza unor disfuncţionalităţi înregistrate atât la Camera Deputaţilor, cât şi la Senat.

"Cred că au fost câteva momente în care majoritatea a avut disfuncţionalităţi. Câteva momente în Camera Deputaţilor, câteva în Senat. Sigur că până la urmă este îndreptăţit, are o bază o astfel de afirmaţie. Poate că nu este neapărat toxică, dar este o majoritate care a greşit", a afirmat Berceanu.

El a apreciat că disfuncţionalităţile din rândul majorităţii ar putea fi date de faptul că parlamentarii au fost aleşi uninominal şi, deci, nu mai sunt "atenţi" la deciziile partidului.

"Este foarte dificil pentru că PDL are grupuri parlamentare foarte mari. În Senat suntem vreo 53, iar la Camera Deputaţilor sunt 167. Este cu atât mai dificil cu cât deputaţii şi senatorii sunt aleşi uninominali şi au cu totul altfel de relaţie cu partidul. Înainte, parlamentarii erau mult mai atenţi la deciziile partidului, a conducerii grupului parlamentar, acum sunt mult mai puţin atenţi să fie interesaţi să respecte aceste lucruri şi cred că de aici apar şi astfel de lucruri", a declarat preşedintele PDL Dolj, Radu Berceanu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni seară, la TVR1, că, dacă cei din actualul partid majoritar aflat la guvernare sau din coaliţie nu pot susţine Guvernul şi reformele, atunci să treacă "şi mâine" în opoziţie, el fiind interesat de o majoritate responsabilă pentru ţară, indiferent de culoarea politică.

"Pe mine mă interesează strict o majoritate, indiferent ce culoare politică are, care să fie responsabilă faţă de ţară, nu o majortitate care să spună «Am votat din greşeală», nu o majoritate care să nu se adune la voturile importante. O asemenea majoritate e toxică pentru ţară. Mă interesează o majoritate care să pună ca prim obiectiv servirea interesului naţional al unei ţări care se află în criză economică", a spus şeful statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici