Deputat PNL: Premierul, obligat moral să explice în BP reducerea salariilor şi pensiilor

Deputatul PNL Mihai Voicu susţine că premierul Emil Boc are obligaţia morală de a da explicaţii Birourilor permanente reunite cu privire la măsurile de reducere a salariilor şi pensiilor, el subliniind că aceasta nu va afecta calendarul asumării răspunderii Guvernului în Parlament.

47 afișări
Imaginea articolului Deputat PNL: Premierul, obligat moral să explice în BP reducerea salariilor şi pensiilor

Deputat PNL: Premierul, obligat moral să explice în BP reducerea salariilor şi pensiilor (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"Am cerut o amânare de o zi, care nu implică în nici un fel de chestiuni legate de calendar, acestea sunt doar declaraţii politice", declarat Voicu după şedinţa Birourilor permanente reunite.

El a opinat că premierul are obligaţia morală de a prezenta explicaţii cu privire la aceste măsuri, cu privire la interpretări legate de siguranţa naţională şi să spună dacă a discutat în CSAT faptul că aceste măsuri vin ca să contracareze o ameninţare la adresa siguranţei naţionale.

Potrivit afirmaţiei sale, dacă premierul va onora invitaţia făcută de conducera celor două Camere, membrii din Opoziţie ai Birourilor permanente vor încerca să convingă Guvernul să renunţe la "aceste măsuri stupide".

"Începând cu data de 6 mai, de când preşedintele Traian Băsescu a anunţat aceste măsuri aberante, primul-ministru nu a participat la niciun fel de dialog. Este o ultimă încercare a parlamentarilor. Noi considerăm că este de datoria noastră de parlamentari să îi apărăm pe cetăţeni şi nu să apărăm Guvernul, ascunzându-ne după nişte chichiţe procedurale. Dorim ca în ultima clipă să încercăm să purtăm un dialog cu primul-ministru", a spus el.

Potrivit afirmaţiilor sale, parlamentarii din Opoziţie nu pot accepta şi înţelege ideea că pensionarii şi bugetarii sunt o ameninţare la adresa siguranţei naţionale şi că măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare au fost adoptate fără consultarea partenerii sociali, lipsind avizul Consiliu Economic şi Social.

"Primul ministru să vină în faţa Birourilor permanente, este vorba de o invitaţie, nu o obligaţie. Fără îndoială că nu îl putem obliga pe primul-ministru să fie prezent, însă nu putem înţelege de ce se fereşte primul-ministru de dialog", a dăugat deputatul liberal.

"Sperăm că în al doisprezecelea ceas primul-ministru va avea înţelepciunea să poarte un dialog cu cineva - cu sindicatele nu a vrut să discute, cu patronatele nu a vrut să discute. Poate acum doreşte să vină în faţa Parlamentului şi să spună parlamentarilor şi cetăţenilor că doreşte să reducă pensiile şi salariile, să încercăm să-l oprim şi să purtăm un dialog", a mai afirmat el.

Birourile Permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au decis să îl invite pe premierul Emil Boc la o şedinţă a conducerilor Camerelor, miercuri, la ora 13.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici