Deputat PNL: PSD şi ALDE au dat copy-paste la amendamentul PNL privind majorarea salariilor aleşilor locali

Deputatul PNL Florin Roman a declarat, miercuri, că PSD şi ALDE au “dat copy-paste” la amendamentul depus de liberali, care prevedea majorarea cu 30% a indemnizaţiilor aleşilor locali, afirmând că PNL susţine amendamentul, dar condamnă “practicile” majorităţii parlamentare.

121 afișări
Imaginea articolului Deputat PNL: PSD şi ALDE au dat copy-paste la amendamentul PNL privind majorarea salariilor aleşilor locali

Un deputat PNL: PSD şi ALDE au dat copy-paste la amendamentul PNL privind majorarea salariilor aleşilor locali (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

“Am constatat cu surprindere că deputaţii PSD, ALDE şi UDMR au dat copy-paste la amendamentul depus de mine, alături de alţi 12 colegi deputaţi şi senatori liberali, încă din 27 februarie, la Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.2/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare, amendament prin care solicitam majorarea cu 30% a indemnizaţiilor aleşilor locali”, a declarat deputatul PNL Florin Roman, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Amendamenul depus de PNL prevede majorarea salariilor aleşilor locali începând cu data de 1 martie, în timp ce PSD, ALDE şi UDMR propun data de 1 aprilie, spune liberalul.

“Prin derogare de la prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 9 din 27 ianuarie 2017 privind unele măsuri bugetare în anul 2017, prorogarea unor termene, precum şi modificarea şi completarea unor acte normative, începând cu data de 1 martie 2017, cuantumul brut al salariilor de bază/indemnizaţiile de care beneficiază personalul care ocupă funcţii de demnitate publică alese din cadrul organelor autorităţilor publice locale, respectiv primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi ai consiliilor judeţene, se majorează cu 30% faţă de nivelul acordat pentru luna februarie 2017”, potrivit amendamentului depus de PNL.

Florin Roman precizează că amendamentul PNL nu a fost introdus în circuitul firesc al dezbaterilor din Comisiile de muncă şi de buget-finanţe de la Camera Deputaţilor, reprezentanţii PSD însuşindu-şi “pur şi simplu” ideea liberalilor.

“PNL va susţine în continuare acest amendament şi va vota majorarea indemnizaţiilor cu 30% pentru aleşii locali, deoarece considerăm că aşa se repară o inechitate din sistem. Condamnăm însă ferm modul în care reprezentanţii PSD, ALDE şi UDMR şi-au însuşit amendamentul nostru şi l-au prezent ca şi cum ar fi iniţiativa lor. Aceste practici nu fac cinste celor trei partide şi nici activităţii parlamentare”, a precizat Florin Roman.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici