Deputat PNL: Secţiile consulare să nu fie afectate de măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare

Deputatul PNL pentru Diaspora, Valentin Făgărăşian, afirmă că unele măsuri apărute deja în spaţiul public privind reducerea cheltuielilor bugetare ar putea să genereze grave blocaje în activitatea secţiilor consulare ale României din străinătate.

158 afișări
Imaginea articolului Deputat PNL: Secţiile consulare să nu fie afectate de măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare

Deputat PNL: Secţiile consulare să nu fie afectate de măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare

„Unele măsuri de ajustare a cheltuielilor în domeniul public, precum şi cele privitoare la politica de personal, ar putea să genereze mari prejudicii în activitatea instiuţiilor statului român care funcţionează în străinătate. Zilnic, mii de români apelează la serviciile secţiilor consulare, chiar dacă acestea funcţionează cu dificultate din cauza schemelor de personal subdimensionate şi a faptului că procesul de digitalizare a fost neglijat în anii trecuţi. Abia după ce procesul de digitalizare iniţiat de mine în Parlament va deveni funcţional în toate secţiile consulare, am putea să discutăm despre o reconfigurare a acestora. Până atunci, peste 4,5 milioane de români din diaspora şi alte sute de mii de români care călătoresc în interes de serviciu sau în scop turistic au nevoie stringentă de servicii consulare de calitate, în cel mai scurt timp”, transmite Valentin Făgărăşian.

El cere Executivului să analizeze „cu maximă seriozitate implicaţiile unor măsuri asupra activităţii consulare, iar măsurile de reducere a cheltuielilor publice să nu perturbe activitatea consulatelor”.

„Aş mai adăuga faptul că milioanele de români care muncesc în străinătate şi trimit acasă miliarde de euro anual au dreptul ca secţiile consulare să le furnizeze servicii de calitate, într-un timp rezonabil”, încheie Făgărăşian.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici