Deputat PSD: Guvernul poate merge mai departe cu acordul RMGC în baza legii Comisiei Roşia Montană

Deputatul PSD Florin Iordache a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că Guvernul poate merge mai departe cu acordul pe care l-a încheiat cu RMGC în baza proiectului de lege pe care îl va face comisia pentru Roşia Montană.

393 afișări
Imaginea articolului Deputat PSD: Guvernul poate merge mai departe cu acordul RMGC în baza legii Comisiei Roşia Montană

Iordache: Guvernul poate merge mai departe cu acordul RMGC în baza legii Comisiei Roşia Montană (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Iordache a precizat, răspunzând unei întrebări, că a propus amendarea proiectului de lege privind Roşia Montană în forma care a venit de la Guvern pentru ca legea să aibă un caracter general şi să nu se refere strict la Roşia Montană şi pentru ca Guvernul să poată merge mai departe cu acordul având în spate o astfel de lege generală.

"Legea trebuie să aibă un caracter general. Guvernul poate merge mai departe cu acordul cu RMGC având în spate această lege", a precizat Florin Iordache.

Preşedintele Comisiei Roşia Montană, Darius Vâlcov, a declarat, joi, că scoaterea Acordului cu RMGC din proiectul de lege trimis de Guvern precum şi modificarea titlului proiectului au fost propuse de deputatul PSD Florin Iordache, ambele propuneri fiind votate de membrii Comisiei, cu majoritate.

Vâlcov a precizat că Acordul dintre Guvern şi RMGC a fost scos din proiectul de lege transmis de Guvern Parlamentului în urma modificării articolului 1 al proiectului de lege, modificare propusă de deputatul PSD Florin Iordache.

"Nu a fost un amendament de scoatere a Acordului. S-a modificat articolul 1 şi a picat Acordul. Articolul a fost modificat la propunerea domnului deputat Florin Iordache", a spus Vâlcov.

El a spus că tot Florin Iordache a fost cel care a depus amendamentul prin care s-a modificat titlul proiectului de lege din "Lege privind unele măsuri aferente exploatării miniere auro-argintifere din perimetrul Roşia Montană şi stimularea şi facilitarea dezvoltării activităţilor miniere în România" în "Lege privind unele măsuri pentru stimularea exploatării minereurilor auro-argintifere din cadrul unor proiecte miniere de interes public deosebit".

Vâlcov a mai spus că propunerile respective au fost adoptate cu majoritate de voturi, cu 11 voturi "pentru" la 5 voturi "împotrivă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici