Deputat PSD: Nu este normal ca 27 de bănci să nu achite impozit pe profit în ultimii în ultimii 5 ani

Deputatul PSD Marius Iancu spune că modificarea Codului Fiscal, în aşa fel încât instituţiile bancare să nu mai poată deduce creanţele vândute decât într-o proporţie de maxim 30%, reprezintă o intrare în normalitate.

1761 afișări
Imaginea articolului Deputat PSD: Nu este normal ca 27 de bănci să nu achite impozit pe profit în ultimii în ultimii 5 ani

Deputat PSD: Nu este normal ca 27 de bănci să nu achite impozit pe profit în ultimii în ultimii 5 ani

Parlamentarul a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că drepturile şi obligaţiile trebuie să fie aceleaşi în toate statele europene, adăugând că nu este normal ca o serie de bănci să nu-şi plătească impozitul pe profit, timp de cinci ani.

”Toate firmele de pe teritoriul României îşi vor declara profitul. Nu este normal ca 27 de bănci să nu plătească impozit pe profit în ultimii în ultimii cinci ani. Respectul faţă de statul român înseamnă respect faţă de contribuabil. Aşa cum am promis. vom elimina inechităţile, iar statul român îi va trata pe toţi la fel, indiferent ca sunt investitori români sau străini. Drepturile şi obligaţiile sunt aceleaşi, la fel ca în orice stat european”, a declarat Marius Iancu.

Conform proiectului de Ordonanţă pentru modificarea Codului Fiscal, făcut public de Ministerul Finanţelor, instituţiile bancare nu mai pot deduce creanţele vândute decât într-o proporţie de maximum 30%.

În motivarea proiectului de OUG, Ministerul Finanţelor arată de altfel că măsură ţinteşte mai ales sistemul bancar.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici