Deputat: Tentativa serviciilor de a se introduce în Justiţie va fi declarată din nou neconstuţională

Această tentativă a serviciilor de a se introduce în actul de Justiţie, sunt convins, va fi declarată din nou neconstituţională, spune deputatul Ionel Dancă. El anunţă că deputaţii „Forţa Dreptei” vor ataca legea de modificare a Codului de procedură penală la CCR.

226 afișări
Imaginea articolului Deputat: Tentativa serviciilor de a se introduce în Justiţie va fi declarată din nou neconstuţională

Deputat: Tentativa serviciilor de a se introduce în Justiţie va fi declarată din nou neconstuţională

„Azi încearcă să reintroducă serviciile în procedura penală. Serviciile secrete, de informaţii să se ocupe de siguranţa naţională, nu de evaziunea fiscală, nu de violuri. Justiţia să-şi dezvolte propriul organ de cercetare şi de interceptare penală. Nu trebuie să apeleze la servicii militare pentru a obţine probe materiale în justiţie. Această tentativă a serviciilor de a se introduce în actul de Justiţie va fi declarată din nou neconstituţională”, afirmă Ionel Dancă.

El anunţă că deputaţii partidului Forţa Dreptei vor contesta la CCR „pentru că e un abuz la comanda serviciilor în ceea ce priveşte drepturile cetăţenilor români în Justiţie”.

Parlamentul a aprobat, miercuri, modificarea codurile penale. Potrivit legii de modificare a Codului de Procedură Penală, a fost păstrată posibilitatea folosirii ca probe a interceptărilor făcute de servicii în cazul mai multor infracţiuni.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici