Deputat USR, către Meleşcanu: E absurd să conduceţi şedinţa, un comunist cu ştate vechi. Săftoiu: În '89 făceau parte din Securitate. Azi vorbesc relaxaţi în Parlamentului

Deputatul USR Iulian Bulai i-a transmis, luni, preşedintelui Senatului, Teodor Meleşcanu, că e absurd să conducă şedinţa solemnă ”un comunist cu ştate vechi” şi că un moment solemn a fost transformat ”într-un paradox de neimaginat”.

1361 afișări
Imaginea articolului Deputat USR, către Meleşcanu: E absurd să conduceţi şedinţa, un comunist cu ştate vechi. Săftoiu: În '89 făceau parte din Securitate. Azi vorbesc relaxaţi în Parlamentului

Deputat USR, către Meleşcanu: E absurd să conduceţi şedinţa, un comunist cu ştate vechi. Săftoiu: În '89 făceau parte din Securitate. Azi vorbesc relaxaţi în Parlamentului

”Mi se pare puţin absurd ca dvs, un comunist cu ştate vechi, să conduceţi această şedinţă prin care noi celebrăm victimele, comemorăm Revoluţia şi transformăm într-un paradox de neimaginat acest moment solemn”, i-a spus Ilian Bulai, de la microfonul Parlamentului, preşedintelui Senatului, Teodor Meleşcanu.

La rândul său, Meleşcanu a vrut să minimalizeze intervenţia lui Bulai. ”Vă mulţumesc şi eu pentru gluma foarte reuşită”, a spus preşedintele Senatului.

Ulterior, Bulai a postat pe Facebook un mesaj.

”Ce blestem avem noi ca ţară, ca până şi şedinţa de comemorare a Revoluţiei şi a eroilor din decembrie 1989, să fie condusă de către comunistul Teodor Meleşcanu, acum preşedinte al Senatului?! Domnul comunist dă cuvântul tuturor celor care au intervenţii astăzi în plen: preşedinte, premier, preşedintele Camerei Deputaţilor, preşedinţii de partid. Cer iertare generaţiilor viitoare pentru acestă moşternire comunistă premiată astăzi prin prezenţa acestui domn la prezidiul Parlamentului”, a scris Iulian Bulai.

Săftoiu: În 1989 făceau parte din Securitate. Azi vorbesc relaxaţi de la tribuna Parlamentului

Adriana Săftoiu a afirmat, luni, în timpul şedinţei solemne a Legislativului, că a observat că persoane care în decembrie 1989 făceau parte din structurile securităţii vorbesc relaxaţi de la tribuna Parlamentului. ”Ca să nu fluier m-am ridicat şi m-am dus să îmi cumpăr o apă”, a mai spus ea.

”Şedinţă solemnă în Parlament consacrată aniversării a 30 de ani de la Revoluţie. Mă uit la prezidiu, mă uit în sală. Persoane care în acel decembrie 1989 făceau parte din structurile securităţii de atunci, persoane care, în acea calitate, îi condamnau pe golanii de la Timişoara, nu au nici o fărâmă de ruşine să se abţina, macar astăzi. Vorbesc de la tribuna Parlamentului relaxaţi, invocă memoria celor care s-au sacrificat pentru ca sa fim liberi. Noi, toţi, inclusiv ei.
Ca să nu fluier m-am ridicat şi m-am dus să îmi cumpăr o apă. Ca să am cu ce să îmi clătesc amărăciunea”, a scris pe Facebook Adriana Săftoiu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici