Deputat USR: Conducerea Parlamentului a respins audierea Rovanei Plumb

Deputatul USR Iulian Bulai a declarat că la PSD legea este mereu opţională, referindu-se la faptul că Birourile permanente reunite au respins, marţi, cererea partidului ca Rovana Plumb, propusă comisar european pentru Transporturi, să fie audiată în Parlament.

186 afișări
Imaginea articolului Deputat USR: Conducerea Parlamentului a respins audierea Rovanei Plumb

Iulian Bulai: Conducerea Parlamentului a respins audierea Rovanei Plumb

„Când eşti PSD, legea e mereu opţională. Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor: «O vom audia pe Rovana Plumb DUPĂ audierea din Parlamentul European». Legea 373/2013, art. 19: «Comisiile de specialitate ale Parlamentului vor audia persoana nominalizată de Guvern pentru funcţia de membru al Comisiei Europene». Birourile Permanente Reunite ale Parlamentului, unde PSD face legea, au răspuns cererii imperative a USR arătându-i legii degetul mijlociu: Rovana Plumb nu va fi audiată înainte de 2 octombrie, ca să nu-şi dovedească încă o dată incompetenţa”, a scris Iulian Bulai, marţi, pe Facebook.

Acesta a adăugat că în cazul Corinei Creţu a fost posibilă audierea în Legislativ înaintea celei de la Bruxelles.

„E un nou stadiu de nesimţire social-democrată la adresa statului de drept: în 2014, nu doar că Parlamentul a audiat-o pe candidata Corina Creţu aşa cum zice legea şi-nainte de audierea la Bruxelles, dar premierul PSD de atunci a participat la şedinţa Comisiilor de afaceri europene”, a mai spus Bulai.

El a mai spus că Viorica Dăncilă şi social-democraţii susţin că aleşii au voie sa pună întrebări doar dacă Plumb este acceptată de Parlamentul European.

„Acum, premierul Dăncilă şi ciracii ei ne spun că dacă Rovana Plumb e acceptată de Parlamentul European, avem şi noi voie să-i punem nişte întrebări. Ca să mimăm democraţia şi legalitatea, cum ar veni. Căci presupun că dacă pe 2 octombrie comisiile PE de Transport şi turism (TRAN) şi Mediu, sănătate publică şi siguranţă alimentară (ENVI) constantă evidenţa habarnismului corupt al dnei Plumb, va fi prea târziu pentru toată lumea”, a completat deputatul USR.

„Sper că doamna Dăncilă nu visează să şi desfiinţeze Parlamentul, dacă se teme aşa tare ca ea şi acoliţii ei să vină în faţa aleşilor. Vom şi voi insista pe toate căile parlamentare şi la toate şedinţele de plen de până pe 2 octombrie ca legea să fie respectată şi Rovana Plumb - audiată”, a conchis Iulian Bulai.

Anterior peprezentanţii USR au anunţat că vor face o solicitare pentru ca Rovana Plumb, propusă comisar european pe Transporturi, să fie audiată în Legislativ.

Rovana Plumb, propusă comisar european pentru Transporturi, va avea o întrevedere, miercuri, cu preşedintele Parlamentului European David Sassoli, potrivit agendei oficiale a acestuia afişată pe site-ul instituţiei.

Aceasta urmează să fie audiată într-o şedinţă comună a comisia de transporturi şi de mediu ale Parlamentului European, pe 2 octombrie, potrivit programului oficial afişat pe site-ul instituţiei. Audierea tuturor comisarilor propuşi va avea loc în intervalul 30 septembrie - 8 octombrie, potrivit sursei menţionate. Votul în plenul PE va fi dat pe data de 23 octombrie.

Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) a decis să trimită o scrisoare Rovanei Plumb, propusă comisar european, în care îi cere lămuriri despre un împrumut de 800.000 euro şi acţiuni la o companie, care nu ar figura în declaraţia de avere depusă la Bruxelles, arată un document obţinut de MEDIAFAX.

Taguri:
bulai,
usr,
plumb

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici