Deputat USR PLUS: În forma susţinută de premierul Cîţu, PNDL 3 este o hoţie

Filosofie de cheltuire similară fondurilor europene, dar simplificată în implementare, este unul dintre cele amendamentele USR PLUS la OUG privind programul „Anghel Saligny”, potrivit deputatului Bogdan Rodeanu, care afirmă că „în forma susţinută de premierul Cîţu, PNDL 3 este însă o hoţie”.

1024 afișări
Imaginea articolului Deputat USR PLUS: În forma susţinută de premierul Cîţu, PNDL 3 este o hoţie

Deputat USR PLUS: În forma susţinută de premierul Cîţu, PNDL 3 este o hoţie

„USR PLUS susţine dezvoltarea reală a comunităţilor locale, prin programe transparente şi investiţii care să facă viaţa mai bună a românilor. În forma susţinută de premierul Cîţu, PNDL 3 este însă o hoţie. Este programul becurilor de 1.800 de euro şi a toaletelor din Teleorman de 80.000 de euro. Programul celor 44,5 miliarde de lei scurşi în buzunarele baronilor. Dezvoltarea României nu se poate face cu programele de îmbogăţit baronii locali, moştenite de la Liviu Dragnea. Dezvoltarea României se va face cu PNRR, un program de ţară de 30 miliarde de euro de care vor beneficia toate localităţile, toţi primarii, indiferent de culoarea politică”, transmite Bogdan Rodeanu.

El spune că USR PLUS a transmis că toate aceste zece condiţionalităţi ar trebui prinse în OUG-ul Anghel Saligny.

„Iată cele zece amendamente:
1.Filosofie de cheltuire similară fondurilor europene, dar simplificată în implementare
2. Bugetare defalcată pentru fiecare dintre cele cinci tipuri mari de investiţii
3.Stabilire de indicatori de program
4.Stabilire de criterii generale de eligibilitate şi ordinea de importanţă a acestora
5.Stabilire de cofinanţare
6.Decontare pe bază de costuri unitare maximale
7.Mecanism de implementare şi control similar programelor operaţionale, simplificat şi adaptat la complexitate
8.Structură dedicată cu asigurare de capacitate administrativă
9.Alocare de investiţii pe bază de evaluare rezultată din punctaj şi nu pe bază de listă aprobată de ministrul Dezvoltării
10.Transparenţă prin crearea unui sistem informatic, public, care să cuprindă toate informaţiile legate de proiect (punctaj, contractor, durată, stadiu de execuţie şi plăţi, etc.)”, precizează Rodeanu.

CITEŞTE AICI Coaliţia în plin SCANDAL. Dan Barna: "Nu vă jucaţi cu USR PLUS" / „Pentru noi toate opţiunile sunt pe masă”

Şedinţa Guvernului de miercuri a fost suspendată din cauza intenţiei premierului Florin Cîţu de a introduce pe ordinea de zi suplimentară programul „Anghel Saligny”, în ciuda opoziţiei reprezentanţilor USR PLUS.

Miniştrii USR PLUS se vor retrage din Guvern dacă nu sunt respectate solicitările privind desfiinţarea Secţiei speciale de investigare a magistraţilor şi negocierea programului „Anghel Saligny”, a avertizat Dacian Cioloş.

„Acest proiect va trece. Dacă are toate avizele legale, bineînţeles că va trece (azi, miercuri – n.r.). Eu nu cred că există vreun ministru care să facă abuz în funcţie şi să nu îşi respecte ceea ce are de făcut. Nu există aşa ceva în Guvernul României. (...) Asta cu ameninţările cu părăsirea coaliţiei văd că vin şi pleacă. Acum două zile ziceau că nu pleacă şi rămânem toţi şi facem reforme la Guvern. Îi aştept pe colegii mei de la USR să facem reforme împreună la Guvern”, a spus Florin Cîţu, întrebat dacă este dispus să treacă acest proiect cu riscul ruperii coaliţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici