Deputat USRPLUS, săgeţi către ministrul de Finanţe: „Nivelul salariului minim e o problemă pe care ar trebui nu doar să o cunoască, ci care să îl şi preocupe. Românii muncesc 8h/zi în fiecare lună şi la final nu îşi pot plăti facturile”

Nivelul scăzut al salariului minim net din România reprezintă o problemă pe care ar trebui nu doar să o cunoască, ci care să îl şi preocupe, spune deputata USR PLUS Cristina Prună despre ministrul de Finanţe, Dan Vîlceanu.

2342 afișări
Imaginea articolului Deputat USRPLUS, săgeţi către ministrul de Finanţe: „Nivelul salariului minim e o problemă pe care ar trebui nu doar să o cunoască, ci care să îl şi preocupe. Românii muncesc 8h/zi în fiecare lună şi la final nu îşi pot plăti facturile”

Deputata Cristina Prună, despre ministrul de Finanţe: „Nivelul salariului minim reprezintă o problemă pe care ar trebui nu doar să o cunoască, ci care să îl şi preocupe”

„Îmi doresc ca noul ministru al Finanţelor Publice să ajungă să fie cât mai rapid la curent cu realitatea economică a României, ca şi cu programul de guvernare al Cabinetului din care face parte. Nivelul scăzut al salariului minim net din România reprezintă o problemă pe care ar trebui nu doar să o cunoască, ci care să îl şi preocupe”, scrie Cristina Prună pe Facebook.

Conform senatorului USR PLUS, România este pe ruşinosul loc 1 în Europa la impozitarea muncii pe salariul minim, ca şi la sărăcia în muncă: „Adică oameni care muncesc 8h/zi în fiecare lună şi la final nu îşi pot plăti facturile. Introducerea Zero Taxe pe salariul minim va răspunde nu unui ”moft” al USR PLUS, ci unei realităţi dureroase, care nu mai trebuie să fie perpetuată”.

„În condiţiile în care deficitul de forţă de muncă este din ce în ce mai puternic în toată Uniunea Europeană, iar la nivel naţional multe state caută soluţii prin care să atragă lucrători, România nu îşi mai permite să fie o ţară care să exporte resursă umană. Din acest motiv, introducerea de anul viitor a măsurii Zero Taxe pe salariul minim într-un domeniu, care urmează să fie stabilit, a fost asumată nu doar de USR PLUS, dar şi de întreaga Coaliţie de guvernare. Da, cu ce are dreptate domnul ministru, este că ne dorim într-adevăr ca măsura să fie extinsă ulterior la nivelul întregii economii. Taxarea aberantă a salariului minim trebuie să dispară”, adaugă deputatul USR PLUS.

Noul ministru al Finanţelor, Dan Vîlceanu, nu a ştiut să spună cât e salariul minim net pe economie. Ministrul a avansat o valoare mai mare a salariului minim net pe economie, de peste 1.600 de lei, peste valoarea reală de 1.386 de lei.

O gafă similară a făcut şi premierul Florin Cîţu, întrebat fiind cât costă o pâine. „Nu pot să spun, nu mănânc pâine”, a fost răspunsul premierului Cîţu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici