Deputaţii adoptă pe articole legea privind alocaţia pentru susţinerea familiei

Deputaţii au adoptat, marţi, pe articole, proiectul de lege privind alocaţia pentru susţinerea familiei, reprezentanţii PSD şi ai PNL anunţând că nu susţin acest proiect, care scade cuantumul alocaţiilor suplimentare pentru familiile cu mai mulţi copii sau monoparentale.

43 afișări
Imaginea articolului Deputaţii adoptă pe articole legea privind alocaţia pentru susţinerea familiei

Deputaţii adoptă pe articole legea privind alocaţia pentru susţinerea familiei (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Ministrul Ioan Botiş a pledat pentru votarea proiectului, arătând că acesta "unifică două tipuri de alocaţie", cea familială complementară şi cea monoparentală, în timp ce deputaţii opoziţiei au spus că proiectul vizează "doar tăieri", arătând că o familie monoparentală care primea o alocaţie de 470 de lei, va primi doar 200 de lei.

"PNL nu va vota acest proiect, care taie alocaţia monoparentală", a spus Cristina Pocora (PNL).

Proiectul de lege reduce de la 470 de lei la 370 de lei limita maximă a veniturilor/persoană a membrilor familiei pentru acordarea acestei alocaţii pentru copii, care va fi dată diferenţiat în funcţie de veniturile membrilor familie şi al numărului de copii.

Astfel, pentru o familiile al cărei venit mediu lunar este mai mic de 200 de lei, cuantumul lunar al alocaţiei va fi de 30 de lei, pentru familiile cu un copil, 60 de lei-pentru familiile cu doi copii, de 90 de lei-pentru familiile cu trei copii şi de 120 de lei pentru familiile cu mai mult de patru copii.

În cazul în care venitul mediu lunar este cuprins între 201 lei şi 370 de lei, alocaţia va fi cuprinsă între 25 de lei şi 100 de lei, în funcţie de numărul de copii existent în aceste familii.

Alocaţia pentru familiile monoparentale va varia între 50 de lei şi 200 de lei în funcţie de numărul de copii.

Reprezentanţii PNL şi ai PSD au criticat graba cu care Parlamentul a dezbătut această lege, arătând că Guvernul a dorit adoptarea acestora pentru ca ele să fie cuprinse în proiectul legii bugetului de stat pe anul 2011.

Deputaţii urmează să se pronunţe prin vot final asupra proiectului de lege.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici