Deputaţii ar putea cumpăra din banii lor anvelope de iarnă pentru maşinile Camerei. Sumele vor fi decontate

Fiecare deputat şi-ar putea achiziţiona din banii lui anvelopele de iarnă pentru dotarea maşinilor de la Camera Deputaţilor, existând posibilitatea decontării ulterioare din sumele forfetare, bunurile rămânând în patrimoniul Camerei.

162 afișări
Imaginea articolului Deputaţii ar putea cumpăra din banii lor anvelope de iarnă pentru maşinile Camerei. Sumele vor fi decontate

Deputaţii ar putea cumpăra din banii lor anvelope de iarnă pentru maşinile Camerei. Sumele vor fi decontate (Imagine: Alexandru Hreniuc/Mediafax Foto)

În şedinţa de marţi a Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor s-a discutat despre dotarea autoturismelor cu anvelope de iarnă, având în vedere că a intrat în vigoare legea care impune folosirea acestor anvelope de la 1 noiembrie.

Liderul deputaţilor UDMR Mate Andras Levente a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX că anvelopele de iarnă nu se cumpără din bugetul Camerei Deputaţilor, ci de fiecare deputat în parte şi se vor deconta din suma forfetară, acestea rămânând în inventarul Camerei.

"Anvelopele nu se cumpără din banii Camerei Deputaţilor, se cumpără de fiecare deputat în parte, cum se cumpără şi acum antigelul, lichidul pentru parbriz. Banii necesari se vor deconta din suma forfetară, iar anvelopele rămân în inventarul, în proprietatea Camerei Deputaţilor", a spus Mate Andras Levente.

El a explicat că atunci când se face inventarul, deputatul trebuie să predea, spre exemplu, pe lângă maşină, şi patru anvelope de iarnă, patru anvelope de vară. "Ni s-a atras atenţia că şi janta se cumpără de către deputaţi şi apoi se pune pe inventar", a adăugat Mate Andras Levente.

Deputatul PNL, chestor al Camerei Deputaţilor, Dan Motreanu a precizat, vineri, pentru MEDIAFAX, că nu poate fi o soluţie ca anvelopele de iarnă să fie achiziţionate din bugetul Camerei Deputaţilor deoarece nu se poate face o rectificare bugetară pentru acest lucru.

"Va trebui ca fiecare deputat să-şi cumpere din banii lui un rând de anvelope de iarnă şi să le deconteze din suma forfetară, de la capitolul cheltuieli curente. O să se deconteze, de exemplu, câte două cauciucuri pe lună. Nu cred că este o altă variantă", a susţinut Motreanu.

Liderul deputaţilor PDL Mircea Toader a spus, în schimb, că achiziţionatea anvelopelor de iarnă trebuie făcută din buget şi că trebuie găsită o soluţie în acest sens. "Anvelopele de iarnă trebuie luate pe buget, ca orice cauciuc care trebuie schimbat la un număr de kilometri", a precizat pentru MEDIAFAX Mircea Toader.

La şedinţa Biroului Permanent de marţi, Dan Motreanu a ridicat problema anvelopelor de iarnă, precizând că deputaţii solicită un punct de vedere legat de decontarea acestor anvelope.

"Ştiţi că a intrat în vigoare o lege care impune, odată cu 1 noiembrie, folosirea anvelopelor de iarnă. Nu le avem la maşini. Aceasta presupune fie achiziţionarea de către Cameră, ceea ce nu se poate pentru că nu sunt prinse în buget, fie achiziţionarea de către parlamentari. Dar dânşii întrebau dacă se pot deconta sau nu", a spus Motreanu, potrivit stenogramei şedinţei Biroului Permanent.

Secretarul general adjunct al Camerei Marian Enache a răspuns că Secretariarul va face o propunere pentru rezolvarea acestei probleme.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici