Deputaţii au depus jurământul de onoare

Deputaţii noi aleşi au început, vineri, cu aproximativ trei ore întârziere, ceremonialul depunerii jurmământului de onoare, în urma validării de către forul legislativ a mandatelor câştigate la alegerile din 30 noiembrie.

19 afișări
Imaginea articolului Deputaţii au depus jurământul de onoare

Deputaţii au depus jurământul de onoare

Camera Deputaţilor a început, vineri, cu aproximativ două ore şi jumătate întârziere, şedinţa de plen în care vor fi validate mandatele noilor deputaţi şi va fi votată noua conducere a acestui for legislativ.

Depunerea jurământului de onoare de către deputaţi a început în jurul orei 12.00, într-o ceremonie solemnă deschisă cu imnul naţional al României.

Deputaţii au depus jurământul, pe rând, de la tribuna Camerei, jurând că vor apăra democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României, că vor respecta Constituţia şi legile ţării şi că îşi vor îndeplini cu onoare şi fidelitate mandatul acordat de popor.

Secretarul Camerei, Titus Ghiorghiof, declara, joi seară, că pentru depunerea jurământului de către parlamentari vor fi alocate mai multe ore, întrucât fiecare dintre cei 334 de deputaţi va depune jurământul, ceea ce va dura în jur de un minut sau două minute, în funcţie de fiecare.

După depunerea jurământului, deputaţii vor alege prin vot secret cu bile preşedintele Camerei Deputaţilor, pentru un mandat de patru ani, pe această funcţie fiind confirmată de către grupul PDL, nominalizarea Robertei Anastase, dar şi membrii Biroului Permanent.

Totodată, urmează să se constituie comisiile permanente ale acestei Camere şi să se aleagă conducerile acestor comisii, potrivit algoritmului rezultat din alegerile din 30 noiembrie.

Citeşte şi:

Roberta Anastase, propusă de grupul PDL pentru preşedinţia Camerei Deputaţilor

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici