Deputaţii au respins propunerea ca punctul de pensie să fie stabilit la 45% din salariul mediu

Deputaţii au respins, miercuri, cu 40 de voturi "pentru", 114 "împotrivă" şi 6 abţineri, amendamentul PSD şi PNL la legea pensiilor ca punctul de pensie să fie stabilit la 45% din salariul mediu pe economie.

57 afișări
Imaginea articolului Deputaţii au respins propunerea ca punctul de pensie să fie stabilit la 45% din salariul mediu

Deputaţii au respins propunerea ca punctul de pensie să fie stabilit la 45% din salariul mediu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Reprezentanţii PSD au părăsit şedinţa înainte de acest vot, fiind nemulţumiţi de faptul că nu s-a efectuat un apel nominal.

Liderul grupului PSD Mircea Duşa, susţinut şi de viceliderul grupului PNL Eugen Nicolăescu, a cerut ca votul la articolul din legea pensiilor privind punctul de pensie să fie dat prin apel nominal pentru ca toată lumea să vadă cum s-a votat.

Plenul a respins această propunere, liderul grupului PDL Mircea Toader arătând că există votul electronic.

Reprezentanţii PNL au plecat şi ei din sală după ce amendamentul a fost respins.

În absenţa PSD şi PNL, plenul a decis, cu 116 voturi "pentru", 16 "împotrivă" şi 6 abţineri, ca punctul de pensie să fie de 732,5 lei, în varianta propusă de Guvern.

Dezbaterile la proiectul legii pensiilor continuă în plenul Camerei, în absenţa reprezentanţilor PSD şi PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici