Deputaţii PSD au acceptat să se încadreze în suma de 4.000 de lei pentru cazare

Liderul grupului PSD din Cameră, Marian Neacşu, a declarat, luni, că deputaţii social-democraţi au acceptat să se încadreze în suma de 4.000 de lei pentru cazare, urmând a se stabili în perioada următoare dacă vor opta pentru cazare individuală sau dacă grupul va negocia în numele lor cu hotelurile.

162 afișări
Imaginea articolului Deputaţii PSD au acceptat să se încadreze în suma de 4.000 de lei pentru cazare

Deputaţii PSD au acceptat să se încadreze în suma de 4.000 de lei pentru cazare (Imagine: Mediafax Foto)

"Deputaţii PSD au înţeles că trebuie să respecte constrângerile bugetare specifice anului 2013. Nivelul de 4.000 de lei a fost acceptat. Deputaţii au primit un termen în care să opteze fiecare funcţie de dorinţe dacă vor uzita personal de sumă sau dacă la nivel de grup se va face o negociere privind condiţiile de cazare", a spus Neacşu.

El a arătat că în acest moment nu există oferte conturate, fiind vorba de discuţii purtate individual, de deputaţi, cu câteva dintre hoteluri.

În ceea ce priveşte modificările la Statutul parlamentarilor referitoare la incompatibilităţi şi imunitate, Neacşu a spus că deputaţii PSD consideră că este necesară delimitarea clară a acestor teme, ca să nu mai existe arbitrariu.

"Am încercat să desluşim clar prevederile fiecăreia dintre modificări. La unison fiecare şi-a exprimat nedumeririle, rezervele, aprecierile, unde a fost cazul. În ce priveşte procedurile pe incompatibilitate şi conflict de interese, aprecierea Grupului a fost că e corect şi necesar ca ele să fie clar delimitate, tocmai pentru a nu putea lăsa în continuare la dispoziţia arbitrariului interpretarea acestor categorii juridice", a spus Neacşu.

În acest moment există 79 de deputaţi care sunt cazaţi la hotel, potrivit unor surse din PSD, şi este de aşteptat ca numărul lor să scadă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici