Deputatul PSD Anghel Stanciu: Mă simt o persoană discriminată pe bază de nume

Deputatul PSD Anghel Stanciu a declarat, miercuri, în plenul Camerei, că se simte o persoană discriminată "pe bază de nume", prin faptul că la şedinţele de vot, apelul nominal al deputaţilor începe întotdeauna de la litera "A" şi nu se face o alternanţă astfel încât să înceapă şi de la litera "W".

533 afișări
Imaginea articolului Deputatul PSD Anghel Stanciu: Mă simt o persoană discriminată pe bază de nume

Deputatul PSD Anghel Stanciu: Mă simt o persoană discriminată pe bază de nume (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Stanciu a avut această intervenţie de la tribuna Camerei Deputaţilor înainte de votul secret cu bile asupra cererii DNA de încuviinţare a arestării preventive a deputatului PSD Ion Ochi, unde procedura prevede ca secretarul Camerei să-i strige pe deputaţi în ordinea alfabetică, pentru a introduce bilele în urnele de vot.

"Asistăm de doi ani şi câteva zile la o discriminare inacceptabilă, nu este o discriminare pe bază de culoare, religie, sex, ci pe bază de nume. Cei mai învechiţi ca mine ştiu că în alte legislaturi exista o alternanţă la apelul nominal, odată începea cu A, odată cu W. Mă simt o persoană discriminată", a spus Stanciu.

El a propus ca apelul nominal să înceapă cu deputaţii care au numele cu W.

Preşedintele de şedinţă, Florin Iordache, a spus că această procedură se va aplica data viitoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici