Deputatul PSD Mihai Valentin Popa, achitat de Curtea Supremă. Decizia nu e definitivă

Deputatul PSD, Mihai Valentin Popa, a fost achitat de Curtea Supremă într-un dosar în care a fost acuzat de şantaj şi de folosirea influenţei ori autorităţii, după ce l-a ameninţat pe un primar din Braşov să nu o revoce pe protejata sa, manager al unui spital. Decizia nu e definitivă.

685 afișări
Imaginea articolului Deputatul PSD Mihai Valentin Popa, achitat de Curtea Supremă. Decizia nu e definitivă

Deputatul PSD Mihai Valentin Popa, achitat de Curtea Supremă. Decizia nu e definitivă

Deputatul PSD Mihai Valentin Popa a fost achitat miercuri de judecătorii instanţei supreme, într-un dosar în care a fost trimis în judecată, în 2017, de Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj şi pentru cea de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, transmite Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Decizia nu este definitivă, iar DNA poate face apel.

Potrivit rechizitoriului, primarul unui municipiu din judeţul Braşov ar fi adus în discuţie posibilitatea revocării din funcţie a unei persoane care făcea parte din conducerea unui spital aflat în subordinea primăriei, pe fondul unor nereguli constatate de Curtea de Conturi şi ca urmare a refuzului acelei persoane de a-şi îndeplini sarcinile dispuse de managerul spitalului. Deputatul Mihai Valentin Popa ar fi fost înştiinţat despre situaţie, iar acesta ar fi intervenit pentru menţinerea în funcţie a persoanei în cauză.

Popa i-ar fi cerut imperativ primarului, în mai multe împrejurări, în mod direct, dar şi prin intermediari, să o menţină în funcţie pe protejata sa, pe motiv că decizia de neprelungire a mandatului acesteia în funcţia de conducere pe care o deţinea la spital i-ar crea ”mari probleme de imagine şi în partid” şi i-ar ştirbi imaginea de lider local care îşi protejează oamenii apropiaţi şi controlează deciziile autorităţilor în raza sa, spuneau procurorii DNA la trimiterea sa în judecată.

Edilul nu s-ar fi conformat, spuneau procurorii în actul de inculpare, iar parlamentarul "utilizând telefonul unei alte persoane”, pentru a nu se putea stabili o legătură directă, i-ar fi transmis ameninţări managerului spitalului, i-a solicitat în mod imperativ să revină asupra deciziei de a o înlocui pe a protejata sa din funcţia pe care o deţine la spitalul respectiv , ameninţându-l că, în caz contrar, îl va demite, iar toate proiectele primarului vor fi blocate în consiliul local pe care, în calitate de lider al organizaţiei locale de partid, îl controlează.

O altă situaţie prezentată de DNA ar fi avut loc în septembrie 2017, când, la cererea unui alt social-democrat, primar al unei comune, Mihai Valentin Popa ar fi intervenit la conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Braşov, astfel încât reprezentanţii şcolii din acea comună să fie scutiţi de sancţiuni, deşi nu luaseră măsurilor impuse de inspectorii DSP.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici