Deputatul PSD Sorin Roman susţine că a fost ameninţat cu moartea de un apropiat al unui candidat PDL

Deputatul PSD Sorin Ioan Roman susţine că a fost ameninţat cu moartea de către unul dintre apropiaţii candidatului PDL la Primăria Cefa, Dumitru Bărnău, care i-ar fi spus că "îl taie în bucăţi".

647 afișări
Imaginea articolului Deputatul PSD Sorin Roman susţine că a fost ameninţat cu moartea de un apropiat al unui candidat PDL

Sorin Roman (Imagine: www.cdep.ro)

Potrivit unui comunicat transmis, sâmbătă, din partea cabinetului său parlamentar, incidentul s-ar fi petrecut vineri seară, în stradă, în timpul unei întâlniri a candidaţilor USL Cefa.

"Reuniţi pentru o şedinţă, aceştia - în special domnul deputat Sorin Ioan Roman, au fost agresaţi verbal de către un apropiat al fostului primar - domnul Bărnău Dumitru Alin. Dat fiind faptul că individul începuse să-l ameninţe pe domnul deputat Roman fiind din ce în ce mai incisiv, demnitarul a solicitat prezenţa Poliţiei pentru a calma spiritele", se arată în comunicat.

Sosirea unui echipaj de Poliţie şi a unei patrule a Poliţiei de Frontieră nu l-au speriat deloc pe recalcitrant, "ba dimpotrivă injuriile adresate deputatului Roman fiind din ce în ce mai obscene şi mai personale", se arată în comunicat.

Potrivit documentului citat, bărbatul nu s-ar fi liniştit nici măcar când Roman s-a dus la Poliţie, unde a depus o plângere penală.

În urma incidentului, Roman se arată dezamăgit de atitudinea poliţiştilor.

"Nu credeam că se va ajunge la o asemenea situaţie, să aibă ca argument electoral violenţa. Este regretabil că anumiţi candidaţi nu vin cu idei, cu proiecte, cu măsuri concrete ci cu ameninţări. Sunt dezamăgit şi de modul în care a acţionat Poliţia. Demian Lucian, individul acesta violent urla ca un descreierat la ora 22.00 insultându-mi familia, adresând cuvinte obscene, ameninţându-mă cu moartea - inclusiv în prezenţa Poliţiei. Nu cunosc procedurile dumnealor, însă cred că ar trebui să fie ceva mai autoritari. Mă gândesc ce se întâmplă cu un cetăţean care are curajul să spună că nu va vota cu domnul Bărnău, indivizi de teapa lui Demian Lucian l-ar putea linşa", a declarat, potrivit comunicatului, parlamentarul.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, parlamentarul a confirmat întreaga situaţie, completând că vineri Demian s-a legat de două ori de el, dar că seara, când Roman s-a întâlnit cu candidaţii USL la Primăria Cefa, unde soţia sa, Alexandra Roman, candidează ca primar, a devenit şi mai agresiv.

"Mi-a spus că în mâna lui o să mor eu, că mă taie bucăţi, că sunt pervers, că sunt un trădător, hoţ, gunoi. Bărbatul, Demian Lucian, are în jur de 30 şi ceva de ani, el e mâna dreaptă a candidatului PDL din comuna Cefa şi este cunoscut pentru atitudinea sa mai dură".

Deputatul PSD afirmă că "seară de seară ameninţă oamenii din localitate", mai ales când îi vede pe membrii USL sau pe simpatizanţi împărţind materiale electorale.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, inspectorul principal Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, a confirmat existenţa unei reclamaţii depuse de către deputatul Roman.

"Poliţia bihoreană a fost sesizată prin apel la 112, vineri, de către bărbatul în cauză că a avut loc o stare conflictuală între el şi un vecin de-al său. La faţa locului s-a deplasat cu operativitate poliţiştii secţiei de Poliţie Rurală nr. 9 Salonta, au aplanat starea conflictuală şi l-au sancţionat pe vecinul respectiv (Lucian Demian - n.r.) contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei conform prevederilor Legii 61/1991, pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice", a declarat Alina Dinu.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei a adăugat că toate aspectele precizate de Roman în reclamaţia înmânată poliţiştilor "vor fi verificate, urmând ca în funcţie de rezultat să fie luate măsurile legale".

Până la ora transmiterii acestei ştiri, candidatul PDL la Primăria Cefa, Dumitru Bărnău, nu a putut fi contactat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici