Dezbateri pe buget: O liberală emoţionată i se adresează lui Dragnea cu formula "domnule premier"

Deputatul PNL de Hunedoara Eleonora-Carmen Hărău s-a arătat foarte emoţionată, la dezbaterile pe buget din comisiile parlamentare, adresându-i-se vicepremierului Liviu Dragnea cu formula "domnule premier", spunând apoi că este "impresionată" că vorbeşte cu ministrul Administraţiei şi Dezvoltării.

368 afișări
Imaginea articolului Dezbateri pe buget: O liberală emoţionată i se adresează lui Dragnea cu formula "domnule premier"

Dezbateri pe buget: O liberală emoţionată i se adresează lui Dragnea cu formula "domnule premier" (Imagine: www.cdep.ro)

Hărău a intervenit în dezbaterile din Comisiile de buget după ce Liviu Dragnea a făcut prezentarea generală a bugetului Ministerului Administraţiei şi Dezvoltării Regionale.

"Zilele trecute aţi semnat un proiect cu 27 de contracte de finanţare pe Programul Operaţional Regional, ce depăşeşte 70 de milioane de euro (…) populaţia deservită este de 3 milioane de locuitori şi aţi dovedit prin aceasta că pentru dumneavoastră contează dezvoltarea regională şi nu culorile politice. Vă mulţumesc şi vă felicit din suflet pentru treaba asta", a fost introducerea deputatului PNL. Ulterior, ea a dorit să afle când va fi promovat următorul proiect pe fonduri europene.

"Când estimaţi să semnaţi următorul pachet de proiecte derulate prin programul regional şi în aşteptarea acestui moment? Domnule prim…domnule premier…domnule vicepremier…vă rog să mă scuzaţi, dar eu sunt la primul mandat şi din cu totul altă…şi sunt de-a binelea impresionată că stau de vorbă cu dumneavoastră, a continuat deputatul PNL, uitând pentru moment ce dorea să mai precizeze după ce a stârnit amuzamentul colegilor săi.

Ea a ridicat problema zonelor din teritoriu unde comercializarea fierului vechi asigură supravieţuirea unor categorii de persoane.

"Există în zonele în care siderurgia s-a prăbuşit, minicipiul Hunedoara de unde vin eu face parte din aceste zone, dar nu e singura, o supapă de supravieţuire de care nouă nu prea ne place să vorbim, băgăm gunoiul sub coş. Supapa asta de supravieţuire este afacerea ilicită, afacerea ilegală, evaziunea fiscală cu fier vechi", a mai explicat deputatul liberal.

În momentul în care a fost solicitată să-şi prezinte amendamentul, Hărău a reacţionat: "Domnul preşedinte, nu am venit aici doar ca să fac oficiu de mobilă".

Ulterior, deputatul PNL i-a cerut lui Dragnea să se gândească cum se poate implica pentru a rezolva problema celor care supravieţuiesc din comercializarea fierului vechi printr-o serie de proiecte din fonduri europene, menţionând că această practică se va limita în urma unor măsuri promovate de ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu.

"Să începeţi cu Hunedoara, că avem mare nevoie de prijin politic şi de ajutorul dumneavoastră", şi-a încheiat deputatul liberal intervenţia, adresându-i-se lui Dragnea.

Ulterior, reacţia vicepremierului a fost că susţine "o dezvoltare echilibrată a României" prin micşorarea disparităţilor de dezvoltare între regiuni, dar şi în interiorul regiunilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici