Diaconescu cere o abordare prudentă a problemei exploatării

Ministrul Cristian Diaconescu a declarat, marţi, că este necesară prudenţă în ceea ce priveşte încurajarea unor abordări privind o exploatare extraordinară în zona câştigată de România marţi, în urma deciziei de la Haga privind delimitarea platoului continental.

14 afișări
Imaginea articolului Diaconescu cere o abordare prudentă a problemei exploatării

Diaconescu cere o abordare prudentă a problemei exploatării (Imagine: Mediafax Foto)

"Vreau să vă spun că cred că deocamdată trebuie să fim rezervaţi şi prudenţi în ceea ce priveşte încurajarea unor abordări privind o exploatare extraordinară în acea zonă", a spus Diaconescu.

El a adăugat că există rezerve importante de hidrocarburi în zona câştigată, marţi, de România.

"Dar rămâne să vedem în ce cantitate şi în ce măsură putem să ajungem la ele", a adăugat ministrul.

Citeşte şi:

Curtea de la Haga dă câştig de cauză României

Decizia de la Haga permite României să înceapă demersurile de exploatare

ANRM: Rezervele din Marea Neagră vor fi scoase la licitaţie

Vezi aici principalele date ale procesului

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici