Diaconescu: Cineva din opoziţie ar putea fi premier şi preşedintele să fie din altă zonă politică

Alegerile prezidenţiale ar putea să aducă un membru al opoziţiei în postura de premier şi "cineva dintr-o altă zonă politică să devină preşedinte",a declarat, luni, prezidenţiabilul PMP Cristian Diaconescu, invocând "suspiciuni întemeiate" în privinţa poziţionării unor vectori politici ai opoziţiei.

783 afișări
Imaginea articolului Diaconescu: Cineva din opoziţie ar putea fi premier şi preşedintele să fie din altă zonă politică

Cristian Diaconescu (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

"Aşa după cum arată câteva componente destul de importante din actuala opoziţie, nu ar fi exclus ca după alegerile prezidenţiale să existe intenţia ca cineva din opoziţie să devină prim-ministru, iar cineva dintr-o altă zonă politică să devină preşedinte. Eu voi candida până la capăt şi în ceea ce mă priveşte este exclusă o astfel de variantă. Dar repet, sunt semne de întrebare în legătură cu poziţionările unor vector politici din opoziţie şi, din această perspectivă, am o serie de suspiciuni care mie mi se par întemeiate", a declarat Diaconescu, luni, după şedinţa Consiliului Executiv Naţional al PMP.

El a fost întrebat dacă aceste suspiciuni sunt legate de Vasile Blaga preşedintele PDL.

"Nu candidează Vasile Blaga, dar, în orice caz, atâta vreme cât cei care au fost sprijinitorii proiectelor preşedintelui Băsescu astăzi tac, atâta vreme cât cei care au fost în perioada de suspendare sprijinitori ai statului de drept astăzi tac şi fac mai mult decât atât o serie de cooperări politice, ascunzându-şi unul altuia turpitudinea faţă de stat, am argumente să am mari suspiciuni în ceea ce priveşte onestitatea acestor oameni şi în legătură cu faptul că vor face posibil tot felul de aranjamente politice, pe care le vor motiva prin politica faptului împlinit", a mai declarat prezidenţiabilul PMP.

Diaconescu a susţinut că unii fac "tot felul de înţelegeri şi combinaţii" în ideea de a-şi apropia electoratul preşedintelui Băsescu.

"Atâta vreme cât cei care fac tot felul de înţelegeri şi tot felul de combinaţii în ideea de a încerca cu tot dinadinsul să-şi apropie electoratul preşedintelui Băsescu, eliminându-l pe preşedinte din joc şi toate proiectele sale de ţară, în mod categoric şi în mod normal nu ne pot avea aproape", a precizat prezidenţiabilul PMP.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici