Diaconescu despre propunerea PIN: Doar sancţiunea penală poate limita drepturile unui cetăţean

Vicepreşedintele PSD, senatorul Cristian Diaconescu, a declarat, duminică, referindu-se la propunerea PIN ca parlamentarii să fie pensionaţi la 65 de ani, că doar sancţiunea penală poate limita drepturile unui cetăţean, iar orice limitare, în afara acedteie , nu e nici normală, nici europeană.

2 afișări
Imaginea articolului Diaconescu despre propunerea PIN: Doar sancţiunea penală poate limita drepturile unui cetăţean

Diaconescu despre propunerea PIN: Doar sancţiunea penală poate limita drepturile unui cetăţean

Întrebat de jurnalişti cum comentează propunerea iniţiată de preşedintele PIN, Cozmin Guşă, potrivit căreia pensionarea parlamentarilor să se facă la 65 de ani, Diaconescu a precizat: „Întâi să vedem propunerea. Dar orice limitare a drepturilor unui cetăţean nu este nici normală, nici europeană, în afară de sancţiunea penală, care limitează drepturile politice”.

Întrebat despre consecinţa acestei propuneri, care implică şi pensionarea preşedintelui de onoare al PSD, Ion Iliescu, Diaconescu a spus: „Mi se pare neelegant şi nu comentez aşa ceva”.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici