Diaconescu: Experţii UE au apreciat că România poate îndeplini standardele Schengen privind vizele

Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, a declarat că, după evaluarea tehnică a consulatelor de la Chişinău şi Istanbul, experţii UE au concluzionat că România poate îndeplini standardele Schengen în materie de vize, deşi au făcut şi recomandări de adaptare a procedurilor la normele europene.

17 afișări
Imaginea articolului Diaconescu: Experţii UE au apreciat că România poate îndeplini standardele Schengen privind vizele

Diaconescu: Experţii UE au apreciat că România poate îndeplini standardele Schengen privind vizele (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"S-a finalizat evaluarea consulatelor de la Chişinău în vederea evaluării aderării României la Spaţiul Schengen. (...) Rapoartele echipei de evaluare a UE privind condiţiile de aderare la Spaţiul Schengen au fost definitivate cu o concluzie pozitivă privind România", a spus ministrul.

El a reamintit că a fost vorba despre evaluarea tehnică a ambasadei României la Chişinău şi a consulatului general de la Istanbul.

"Practic, experţii UE au verificat dacă cele două oficii întrunesc condiţiile de acordare a vizelor prevăzute pentru aderarea ţării noastre la Schengen. Cum vă spuneam, concluzia experţilor este că România poate îndeplini standardele Schengen în materie de vize. Au fost făcute şi recomandări pentru adaptarea procedurilor la nrmele şi cerinţele europene de natură tehnică, pe care le vom aplica", a spus ministrul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici