Diaconescu: Liderii filialelor sancţionate rămân în funcţie până la CN dacă fac contestaţie

Vicepreşedintele PSD Critian Diaconescu a declarat că deciziile CExN privind dizolvarea conducerilor organizaţiilor cu sub 20% la locale vor fi validate de CN din 11 iulie, până atunci conducerile care au făcut contestaţie rămânând în funcţie.

17 afișări
Imaginea articolului Diaconescu: Liderii filialelor sancţionate rămân în funcţie până la CN dacă fac contestaţie

Diaconescu: Liderii filialelor sancţionate rămân în funcţie până la CN dacă fac contestaţie (Imagine: Mediafax Foto)

"Deciziile luate la Comitetul Executiv Naţional (CExN) ca rezultat al evaluării făcute privind performanţa organizaţiilor PSD au fost adoptate în baza articolului 66 alineatul 2, din Statutul PSD. Aceste decizii urmează sau nu să fie validate, conform articolului 55, alineatul 3, la Consiliul Naţional (CN)din 11 iulie", a precizat Diaconescu.

Întrebat dacă până la validarea deciziilor de dizolvare de către CN, birourile judeţene ale organizaţiilor în cauză rămân în funcţie, Diaconescu a răspuns: "În măsura în care reprezentanţii lor vor face sau nu contestaţie. Nu se pune problema că au rămas în funcţie, decizia Comitetului Executiv este operaţională din momentul în care a fost luată".

Preşedintele PSD Braşov, Constantin Niţă, a declarat, vineri, că, în opinia sa, decizia CExN de a dizolva conducerea filialei Braşov este nestatutară, el precizând că nu o va aplica la nivelul organizaţiei pe care o conduce.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici