Diaconescu şi-a retras candidatura şi a anunţat că îl sprijină pe Geoană

Cristian Diaconescu a anunţat, sâmbătă, la Congresul extraordinar al PSD, că îşi retrage candidatura la şefia partidului şi că îl sprijină pe Mircea Geoană.

78 afișări
Imaginea articolului Diaconescu şi-a retras candidatura şi a anunţat că îl sprijină pe Geoană

Diaconescu şi-a retras candidatura şi a anunţat că îl sprijină pe Geoană (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Eu lucrez cu Mircea Geoană de 16 ani, sunt din această sală, singurul care are pretenţia că-l ştie pe Mircea Geoană, mult mai mult decât fiecare dintre dumneavoastră, cu bune sau rele, şi cred că, şi pornind de la ceea ce a spus domnul Iliescu, că în câteva luni va trebui, pe baze mult mai serioase şi mult mai elaborate să trecem la organizarea unui Congres de profunzime, cred că în acest monent din punctul meu de vedere şi al opţiunilor mele, nu voi mai continua să candidez pentru preşedinţia partidului", a susţinut Cristian Diaconescu.

Vicepreşedintele PSD a precizat că sprijinul său merge către Mircea Geoană.

Diaconescu a ţinut să reia cuvântul la sesiunea discursurilor candidaţilor la funcţiile din eşalonul doi, pentru a adăuga câteva cuvinte.

"Sper că nu vă va deranja foarte mult, nu am avut prilejul să fac o expunere de candidatură ceva mai elaborată, în condiţiile în care am avut incidentele pe care le-am avut şi pe care, din toate punctele de vedere, trebuie să le regretăm şi să evităm ca acest lucru să se mai întâmple altădată. Am discutat cu mulţi dintre dumneavoastră, sunt deosebit de onorat. Vreau să vă mulţumesc pentru faptul că am avut împreună un schimb de idei, este evident şi dumneavoastră şi noi toţi suntem extrem de ocupaţi de ceea ce urmează să se întâmple şi ceea ce PSD urmează să demonstreze în perioada următoare", a menţionat liderul PSD.

El a mai spus că "realitatea de culoare portocalie" se pare că nu mai reprezintă principalul obiectiv al PSD, adăugând că în opinia sa acest lucru este greşit, fiind convins că dincolo de ce se întâmplă la Congres, social-democraţii vor trebui să facă mult mai multe lucruri PSD şi pentru cetăţenii României.

"Fiecare dintre noi vorbeşte de unitate, stabilitate şi solidaritate, dar prin războiul mediatic declanşat practic aceste idealuri sunt contrazise prin tot ceea ce se întâmplă în această perioadă. M-am gândit mult, m-am gândit deosebit de serios şi vreau să fiu primul care vă spune că în ideea ca situaţia fragmentării PSD ar putea să apară, am o foarte mare reţinere. Ne-am adunat aici practic să decidem în legătură cu nişte persoane şi nu în ceea ce e mult mai important - programe, Statut etc. Chiar dacă este doar o idee şi o simplă iluzie, oricum nu am să mă asociez la eforturile de fragmentare a acestui partid şi la infirmarea unor rezultate pozitive obţinute prin muncă", a conchis Cristian Diaconescu.

Diaconescu a luat cuvântul după ce a avut, într-o parte a sălii, o scurtă discuţie cu Mircea Geoană, în condiţiile în care el vorbise deja în calitate de candidat la preşedinţia PSD.

El s-a arătat preocupat de tendinţele "de fragmentare" a partidului şi a subliniat că nu se va asocia "eforturilor" de spargere a PSD.

Anterior anunţului lui Diaconescu, potrivit celei mai mari părţi a liderilor de organizaţii, Victor Ponta era creditat cu cele mai mari şanse de a câştiga.

Pentru Victor Ponta au renunţat la candidaturi Miron Mitrea, Radu Mazăre, precum şi primarul din Amara.

De asemenea, Adrian Năstase a spus că îl susţine pe Victor Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici