Diaconescu spune că şi-ar asuma candidatura la şefia PSD,dar nu pentru a schimba o oligarhie cu alta

Vicepreşedintele PSD Cristian Diaconescu a declarat, duminică seară,la Antena 3, că ar putea să îşi asume candidatura la preşedinţia partidului, dar nu pentru a contribui la schimbarea unei oligarhii cu alta, ci dacă analiza internă va releva necesitatea unei schimbări a conducerii PSD.

16 afișări
Imaginea articolului Diaconescu spune că şi-ar asuma candidatura la şefia PSD,dar nu pentru a schimba o oligarhie cu alta

Diaconescu spune că şi-ar asuma candidatura la şefia PSD,dar nu pentru a schimba o oligarhie cu alta (Imagine: Mediafax Foto)

"Eu, ca politician, sunt gata să mi-o asum (candidatura- n.r.), dar o astfel de asumare o unei candidaturi presupune pentru o funcţie sau alta, că nu numai candidatura pentru preşedinţia partidului este importantă în acest partid, presupune o analiză din care să rezulte necesitatea unei schimbări în ceea ce priveşte formula de conducere, din care fac şi eu parte. Dacă actuala formulă de conducere trebuie schimbată pentru un scop anume şi nu pentru a face loc altora este în regulă. Altfel, intrăm în jocul de oligarhie", a afirmat Diaconescu.

Cristian Diaconescu a susţinut că o modificare de substanţă este necesară într-un partid politic, dar aceasta trebuie stabilită la vedere şi nu prin reconfigurarea oligarhiei.

"Dacă cineva îmi va spune că trebuie să plece Mircea Geoană pentru că o anumită oligarhie, un anumit context trebuie să plece pentru a-i fi luat locul de un alt context, pe mine nu mă are partener la aşa ceva", a atras atenţia Diaconescu.

Vicepreşedintele PSD a mai declarat că, în acest moment, cea mai mare greşeală pe care ar putea-o face partidul său ar fi să se apropie de PDL.

"În 2010, din punctul de vedere al relaţionării politice, ar trebui să fim ceva mai serioşi în ceea ce priveşte compromisul. În mod clar, politica cuprinde şi aceste compromis, dar cea mai veninoasă şi periculoasă greşeală pe care ar putea-o face o conducere veche sau nouă a PSD este să se apropie acum de PDL sau de guvernare. Este un clişeu. I-am învăţat pe români cu bune şi rele. Gata, este epuizat", a mai susţinut Diaconescu.

El a reiterat ideea că PDL este un partid care funcţionează pe criterii militare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici