Diaconescu: Va exista un grup de lucru româno-american pentru rezolvarea aspectelor legate de vize

Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, după o întrevedere cu secretarul de Stat american Hilary Clinton, că va fi înfiinţat un grup de lucru pe dimensiune consulară care să încerce să rezolve aspectele tehnice şi procedurale legate de eliminarea vizelor.

147 afișări
Imaginea articolului Diaconescu: Va exista un grup de lucru româno-american pentru rezolvarea aspectelor legate de vize

Cristian Diaconescu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Am discutat despre vize. Deocamdată legislaţia americană nu s-a schimbat. Dar, având în vedere raporturile excepţionale dintre cele două state, am hotărât împreună înfiinţarea unui grup de lucru pe dimensiune consulară, care să încerce să rezolve aspectele tehnice şi procedurale legate de această chestiune", a spus Diaconescu.

El a precizat că este vorba pe de o parte despre legislaţia americană, iar pe de altă parte de rata încă foarte mare de respingere privind vizele.

"Este un lucru foarte important după părerea mea, pentru că se vor identifica realmente domeniile în care sunt încă probleme şi speră să lucreze împreună românii şi americanii pe acest palier. Este prima oară când ei sunt de acord cu aceste lucruri", a spus Diaconescu.

Întrebat dacă a discutat despre achiziţionarea de avioane F-16 ministrul a spus: "Acest proiect este în analiză în ceea ce priveşte partea română, iar partea americană aşteaptă să luăm o decizie. Ei au oferta deschisă pe masă, iar în momentul în care partea română va găsi o soluţie ei vor coopera", a spus Diaconescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici