Diaconescu: Vom face o restructurare a consulatului de la Chişinău

Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, a declarat, vineri, la Iaşi, că partea română va face o restructurare de substanţă a consulatului de la Chişinău, iar "primii colegi se vor întoarce în scurt timp acasă".

16 afișări
Imaginea articolului Diaconescu: Vom face o restructurare a consulatului de la Chişinău

Diaconescu: Vom face o restructurare a consulatului de la Chişinău (Imagine: Mediafax Foto)

Un nou consul român la Chişinău va fi numit cel mai probabil în interval de o săptămână, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al MAE, Alin Şerbănescu.

Purtătorul de cuvânt a spus că măsura se justifică prin faptul că la consulatul românesc de la Chişinău există o activitate intensă şi complexă. Oficialul MAE nu a oferit detalii.

Numirea unui nou consul la Chişinău are loc în contextul în care fostul consul, Ion Nuică, şi-a prezentat demisia, luni, în aceeaşi zi în care cotidianul Curentul a publicat pe site un articol, însoţit de un film şi de câteva fotografii, susţinând că acestea îl prezintă pe diplomat în ipostaze intime cu o femeie care "pare" a fi angajată a consulatului.

Filmul prezentat pe site-ul cotidianului este montat, începe cu o imagine care conţine cele trei culori ale drapelului românesc, iar fundalul sonor este imnul României.

Pe cele trei culori ale drapelului românesc apare, apoi, mesajul: "Aşa vor să ne «aibă» românii şi pe noi, cum «a avut-o» consulul român de la Chişinău Ion Nuică pe o angajată de la Consulat. Priviţi şi uniţivă dacă doriţi!".

Apoi este postată fotografia diplomatului, urmată de cadrele cu conţinut sexual, în care figura acestuia nu se distinge clar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici