Diaconu, după afirmaţia lui Vanghelie despre semnăturile pentru PE: Oamenii au venit natural spre mine

Europarlamentarul Mircea Diaconu a precizat, joi, după ce Marian Vanghelie a susţinut că a strâns semnături pentru el la europarlamentarele din 2014, că oamenii au venit "natural" spre el, mergând la rude, prieteni şi vecini cu formulare, iar la punctele de strângere de semnături s-au format cozi.

168 afișări
Imaginea articolului Diaconu, după afirmaţia lui Vanghelie despre semnăturile pentru PE: Oamenii au venit natural spre mine

Mircea Diaconu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Europarlamentarul independent Mircea Diaconu susţine, într-o declaraţie de presă, că sprijinul oamenilor din toată ţara, care s-au implicat în campania de strângere a semnăturilor pentru alegerile parlamentare din 2014, "a venit natural" spre el.

"Această campanie s-a petrecut sub ochii tuturor, în direct! A fost o cursă contracronometru şi probabil cea mai transparentă campanie de strângere de semnături! A trebuit să adunăm în doar 5 zile un număr de cel puţin 100.000 de semnături. Oamenii urmăreau cu sufletul la gură evoluţia lucrurilor iar implicarea lor m-a lăsat fară cuvinte. S-au organizat din proprie iniţiativă, şi-au printat formulare, au mers la rude, prieteni, vecini, s-au format cozi la punctele de strângere de semnături, unde au venit ca voluntari. Am primit prin poştă sute de plicuri cu formulare completate, de la necunoscuţi, de la tot felul de oameni care au înţeles lupta mea şi au venit alături de mine. Veneau de peste tot şi fără întrerupere!", precizează Diaconu, în declaraţia de presă.

În sala de judecată, unde se analizează contestaţia lui Marian Vanghelie la măsura arestului preventiv, primarul a revenit asupra declaraţiei iniţiale şi a explicat că, de fapt, nu a strâns semnături pentru fiica cea mică a fostului preşdinte, ci pentru Mircea Diaconu, a declarat avocatul Cătălin Dancu.

Iniţial, primarul Sectorului 5 a spus că a contribuit la strângerea mai multor semnături pentru candidatura la alegerile europarlamentare a Elenei Băsescu.

Apărătorul primarului Sectorului 5 a explicat că Marian Vanghelie a revenit asupra declaraţiei iniţiale întrucât, în primă fază, "se produsese o încurcătură".

Vanghelie se află la instanţa supremă, unde se judecă contestaţia sa şi a vărului său, Mircea-Sorin Niculae, asociat şi administrator al mai multor societăţi comerciale, împotriva deciziei de arestare preventivă.

Primarul Sectorului 5 şi vărul său sunt în arest preventiv din 14 martie, în urma unei decizii luate de un judecător de drepturi şi libertăţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la cererea procurorilor DNA.

Potrivit motivării deciziei de arestare a edilului, luată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) şi publicată pe 19 martie, Marian Vanghelie i-ar fi cerut omului de afaceri Marin Dumitru să strângă 10.000 de semnături pentru candidatura la alegerile europarlamentare a Elenei Băsescu.

"Dumitru Marin a relatat că, în anul 2012, când fiul inculpatului şi-a serbat majoratul, i-a dat aproximativ 95.000 euro cash, iar în primăvara anului 2014, inculpatul i-a cerut să strângă 10.000 de semnături pentru candidatura la alegerile europarlamentare a Elenei Băsescu, banii necesari acestei activităţi fiind scăzuţi din comisionul ce-i era cerut, (...) suma plătită pentru cele 9.000 semnături strânse fiind de câte 15 lei/ semnătură", potrivit documentului citat.

Fostul europarlamentar Elena Băsescu a precizat că nu i-a cerut lui Marian Vanghelie să strângă semnături contra cost pentru ea.

"Nu am cerut niciodată nimănui să-mi strângă semnături contra cost, cu atât mai puţin lui Marian Vanghelie sau celorlalţi oameni invocaţi în documentele citate în presă. De altfel, pe aceştia nici măcar nu îi cunosc", a scris, pe 19 martie, pe Facebook, Elena Băsescu.

Aceasta a reamintit că nu a candidat la alegerile europarlamentare din 2014, subliniiind că, în aceste condiţii, invocarea numelui său este "nejustificată".

Fostul liberal Mircea Diaconu a candidat independent la alegerile europarlamentare din mai 2014, clasându-se pe poziţia a patra, cu 6,81%, după Alianţa PSD-UNPR-PC, PNL şi PDL.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici