Dinescu: Îmi cer scuze doamnei Băsescu, nu îmi cer scuze domnului Băsescu

Mircea Dinescu a afirmat, miercuri, la Realitatea FM, că afirmaţiile făcute despre presupusa lovire de către Traian Băsescu a soţiei acestuia i-au fost relatate de alţii, el nefiind martor.

34 afișări
Imaginea articolului Dinescu: Îmi cer scuze doamnei Băsescu, nu îmi cer scuze domnului Băsescu

Dinescu: Îmi cer scuze doamnei Băsescu, nu îmi cer scuze domnului Băsescu (Imagine: Mediafax Foto)

Dinescu a spus că afirmaţiile pe care le-a făcut despre presupusa lovire a Mariei Băsescu de către Traian Băsescu s-au bazat pe mărturiile pe care i le-au semnalat persoane care ar fi asistat la incident.

"Acolo erau oameni care erau martori la acea poveste. Eu am povestit ce mi s-a povestit, pur şi simplu, nu am inventat", a adăugat el.

Dinescu a menţionat că are toată stima pentru Maria Băsescu, faţă de care îşi cere scuze, nu însă şi faţă de Traian Băsescu.

"Am toată stima pentru doamna Băsescu, nu am stimă pentru domnul Băsescu. Eu îmi cer scuze doamnei Băsescu, nu îmi cer scuze domnului Băsescu", a mai spus Dinescu.

Soţia şefului statului, Maria Băsescu, susţine, într-o scrisoare deschisă, că pentru "afirmaţiile mincinoase" conform cărora soţul său ar fi lovit-o, Mircea Dinescu este dator să-şi ceară scuze în faţa copiilor ei.

Mircea Dinescu a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că este cam târziu pentru o reacţie din partea Mariei Băsescu, considerând scrisoarea drept "propagandă" în favoarea soţului.

"Mie mi-a fost milă de doamna Maria Băsescu în toţi aceşti ani în care a fost pusă în situaţii penibile, ca soţie nu a unui preşedinte, ci a unui bărbat din România (...) care iese pe scenă, în public, şi jigneşte o colegă de partid şi o trimite pe şoseaua de centură, care i se adresează unei jurnaliste vulgar (...), care îi spune unei jurnaliste «ţigancă împuţită». Demnitatea rănită a doamnei Băsescu atunci trebuia să reacţioneze, nu acum. E cam târziu. (...) Această poveste devine o poveste de propagandă în favoarea soţului, mai mult decât o chestie omenească. Tot ce a învăţat în port acolo (Traian Băsescu, n.r.) a scos la lumină ", a declarat pentru MEDIAFAX Mircea Dinescu.

De asemenea, Dinescu a precizat că Maria Băsescu trebuia să reacţioneze mai demult."Doamna Băsescu nu a reacţionat nici când a fost pusă în situaţii penibile în folclorul care s-a creat în jurul doamnei Udrea. (...) Nu am văzut o reacţie, deşi toată presa scria, apăruseră bancuri. (...) Nu mi se pare o demintate rănită, ci un prilej de a-l ajuta pe soţul său", a mai spus Dinescu.

Cu privire la scuzele pe care Maria Băsescu i-a cerut să le prezinte copiilor ei, Dinescu a precizat: "Nu am de ce să le cer scuze copiilor. Par nişte copii fericiţi".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici