STAREA NAŢIUNII  Discursul complet al preşedintelui american Joe Biden despre Rusia şi China: "Nu este niciodată un pariu bun să pariezi împotriva Americii" (PARTEA A II-A)

  • "Un atac criminal, care evocă imagini cu moartea şi distrugerea pe care Europa a suferit-o în al Doilea Război Mondial".
  • "Invazia lui Putin a fost un test de-a lungul veacurilor. Un test pentru America. Un test pentru lume".
  • "Am unit NATO şi am construit o coaliţie globală.Ne-am opus agresiunii lui Putin. Am stat alături de poporul ucrainean".
  • "Nu îmi voi cere scuze că investim pentru a face America puternică".
  • "Modernizarea armatei noastre pentru a proteja stabilitatea şi a descuraja agresiunea".
  • "Autocraţiile au devenit mai slabe, nu mai puternice".
  • "Dacă China ne ameninţă suveranitatea, vom acţiona pentru a ne proteja ţara. Şi am făcut-o".
  • "Iar cei care pariază împotriva Americii învaţă cât de greşit a fost să o facă. Nu este niciodată un pariu bun să pariezi împotriva Americii"
866 afișări
Imaginea articolului Discursul complet al preşedintelui american Joe Biden despre Rusia şi China: "Nu este niciodată un pariu bun să pariezi împotriva Americii"  (PARTEA A II-A)

MEDIAFAX FOTO

"Puterea noastră nu este doar exemplul puterii noastre, ci puterea exemplului nostru. Să ne amintim că lumea ne urmăreşte.

Am vorbit din această Cameră în urmă cu un an, la doar câteva zile după ce Vladimir Putin a declanşat războiul brutal împotriva Ucrainei.

Un atac criminal, care evocă imagini cu moartea şi distrugerea pe care Europa a suferit-o în al Doilea Război Mondial.
Invazia lui Putin a fost un test de-a lungul veacurilor. Un test pentru America. Un test pentru lume.

  • Am putea sprijini cele mai elementare principii?
  • Am putea să fim pentru suveranitate?
  • Am putea susţine dreptul oamenilor de a trăi liberi de tiranie?
  • Am putea să fim pentru apărarea democraţiei?

Pentru că o astfel de apărare contează pentru noi, deoarece menţine pacea şi împiedică sezonul deschis pentru potenţialii agresori să ne ameninţe securitatea şi prosperitatea. Un an mai târziu, ştim răspunsul.

Da, am face-o.
Şi da, am făcut-o.

Împreună, am făcut ceea ce America face întotdeauna la maximum.
Noi am condus.
Am unit NATO şi am construit o coaliţie globală. Ne-am opus agresiunii lui Putin.
Am stat alături de poporul ucrainean. 

În această seară, ni se alătură din nou ambasadorul Ucrainei în Statele Unite. Ea reprezintă nu doar naţiunea ei, ci şi curajul poporului ei.
Ambasador, America este unită în sprijinul nostru pentru ţara dumneavoastră. Vom fi alături de tine atât timp cât este nevoie.


Naţiunea noastră lucrează pentru mai multă libertate, mai multă demnitate şi mai multă pace – nu doar în Europa, ci peste tot.
Înainte de a veni în funcţie, povestea era despre modul în care Republica Populară Chineză îşi creştea puterea şi America se va prăbuşi. 
Nu mai este valabil. 

I-am spus clar preşedintelui Xi că noi căutăm concurenţă, nu conflict.

Nu îmi voi cere scuze că investim pentru a face America puternică. Investind în inovaţia americană, în industrii care vor defini viitorul şi pe care guvernul Chinei intenţionează să le domine.

Investind în alianţele noastre şi colaborând cu aliaţii noştri pentru a ne proteja tehnologiile avansate, astfel încât acestea să nu fie folosite împotriva noastră.

Modernizarea armatei noastre pentru a proteja stabilitatea şi a descuraja agresiunea.

Astăzi, suntem în cea mai puternică poziţie din ultimele decenii pentru a concura cu China sau cu oricine altcineva din lume.

Mă angajez să lucrez cu China, unde aceasta poate promova interesele americane şi poate aduce beneficii lumii.

Dar nu vă înşelaţi: aşa cum am precizat săptămâna trecută, dacă China ne ameninţă suveranitatea, vom acţiona pentru a ne proteja ţara. Şi am făcut-o.

Şi să fim clari: câştigarea competiţiei cu China ar trebui să ne unească pe toţi. Ne confruntăm cu provocări serioase în întreaga lume.
Dar în ultimii doi ani, democraţiile au devenit mai puternice, nu mai slabe.

Autocraţiile au devenit mai slabe, nu mai puternice.
America adună din nou lumea pentru a face faţă acestor provocări, de la climă şi sănătatea globală, la insecuritatea alimentară, la terorism şi agresiunea teritorială.

Aliaţii se întăresc, cheltuiesc mai mult şi fac mai mult.

Şi se formează punţi între partenerii din Pacific şi cei din Atlantic. 

Iar cei care pariază împotriva Americii învaţă cât de greşit a fost să o facă. Nu este niciodată un pariu bun să pariezi împotriva Americii".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici