Discuţia despre candidaturile la şefia PDL, în absenţa lui Băsescu

Discuţia despre alegerile pentru şefia PDL şi anunţurile lui Vasile Blaga şi Emil Boc că vor face publice candidaturile după moţiunea de cenzură, probabil joi, au avut loc în absenţa preşedintelui Traian Băsescu, potrivit unor surse participante la întâlnire.

68 afișări
Imaginea articolului Discuţia despre candidaturile la şefia PDL, în absenţa lui Băsescu

Discuţia despre candidaturile la şefia PDL, în absenţa lui Băsescu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Surse din partid au declarat, pentru MEDIAFAX, că, după plecarea preşedintelui Băsescu de la întâlnirea cu liderii PDL de la Vila Lac 1, s-a convenit ca anunţurile privind candidaturile la şefia partidului să fie anunţate imediat după moţiunea de cenzură, probabil joi.

Sursele citate au relatat că Emil Boc a spus că va anunţa după moţiunea de cenzură de miercuri dacă va candida la şefia partidului pentru un nou mandat.

De asemenea, Vasile Blaga a spus că probabil va candida, menţionând că va face şi el anunţul după moţiunea de cenzură.

"Probabil că voi candida. Dacă am convenit aşa să anunţăm, atunci anunţăm după moţiunea de cenzură", a spus Blaga, conform aceloraşi surse.

Potrivit acestora, discuţia s-a purtat după plecarea şefului statului.

În schimb, în timpul întâlnirii, preşedintele Băsescu a făcut o referire privind susţinerea premierului în condiţiile în care se discuta despre asumarea răspunderii pe Codul Muncii, şeful statului precizând că susţine Guvernul şi premierul "pe reforme", au relatat surse participante la întâlnire.

Emil Boc şi Vasile Blaga şi-au anunţat colegii de partid, la întâlnirea de duminică după-amiază, că vor candida la şefia partidului, iar preşedintele Traian Băsescu a susţinut din nou soluţia unui premier tehnocrat, potrivit unor surse participante la întâlnire, citate de "Gândul".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici