Dispută între PSD-işti şi guvernul Orban privind carantina şi izolarea. Arafat trebuie să demonstreze că alte ţări au luat măsuri similare

  • Senatul a amânat pentru săptămâna viitoare adoptarea proiectului cerut de Orban şi Iohannis care aduce reguli stricte pentru carantină şi izolare
  • Proiectul ar fi trebuit să primească astăzi votul final al senatorilor, şi cel târziu luni să fie promulgată legea
  • PSD a cerut amânarea dezbaterilor , vrea documente suplimentare de la Guvern privind practicile Uniunii Europene în domeniu
  • Orban :Transmit un mesaj de indignare şi revoltă după amânarea legii, nu înţeleg de ce PSD trage de timp. În lipsa acestei legi sute de bolnavi de Covid au părăsit, la cerere, spitalele şi centrele de carantină
4587 afișări
Imaginea articolului  Dispută între PSD-işti şi guvernul Orban privind carantina şi izolarea.  Arafat trebuie să demonstreze că alte ţări au luat măsuri similare

Carantina şi Izolarea se plimbă libere pe străzi şi în următoarele zile

Parlamentul are nevoie de mai mult de o săptămână pentru a lua o decizie în ceea ce  priveşte soarta bolnavilor de coronavirus?Asta înseamnă  că autorităţile nu pot impune carantina, izolarea sau internarea în spital decât dacă pacientul e de acord.

După ce  a votat proiectul la Camera deputaţilor,Marcel Ciolacu a descoperit “ orori” în proiectul lui Orban. Aşa că senatorii jurişti PSD au amânat discuţiile până luni. I-au cerut lui Raed Arafat să demonstreze, pe hârtie, că există şi alte ţări europene care internează obligatoriu bolnavii de  Covid -19 şi dacă există regula detaşării forţate a medicilor.

Disputa  s-a mutat şi pe facebook. PSD spune, într-un mesaj că  “românii devin ciumaţii Europei ” din cauza Guvernului Orban. Alina Gorghiu cere retragerea mesajului.

” Ciuma roşie si-a dat masca jos!!! Cer conducerii PSD să îi zboare urgent din partid pe responsabilii de postarea mizerabilă.” a scris ea.

Robert Cazanciuc, preşedinte Senat: ”Acest tip de risc nu are frontiere şi atunci toată lumea trebuie să aibă măsuri aproape similare.  Trebuie să ştie populaţia de ce suntem singura ţară din Europa care internăm oligatoriu pacienţii asimptomatici”.

Daniel Fenechiu PNL: ”Discutăm despre drepturile unui număr minoritar de persoane, care sunt în momentul de faţă contaminaţi punem în pericol sănătatea şi viaţa marii majorităţi a populaţiei”.

” Transmit un mesaj de revoltă şi indignare faţă de amânarea dezbaterii şi aprobării de către Senat”, a spus însă premierul Ludovic Orban.

Iată şi postarea de pe pagina de Facebook a PSD care a declanşat reacţia Alinei Gorghiu: ”Românii Românii devin ciumaţii Europei, iar pentru asta trebuie să-i mulţumim guvernului Orban!”

  

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici