Documente GIP: SRI spionează PNL şi pe Norica Nicolai

Grupul de Investigaţii Politice (GIP) publică, duminică, două documente oficiale care ar demonstra ca SRI spionează PNL şi pe senatorul liberal Norica Nicolai, respectiv două adrese de însoţire ale unor materiale realizate de Grupul de Evidenţă din cadrul SRI, semnate de generalul Vasile Stanciu.

1 afișare
Imaginea articolului Documente GIP: SRI spionează PNL şi pe Norica Nicolai

Documente GIP: SRI spionează PNL şi pe Norica Nicolai

Într-un comunicat intitulat "SRI face poliţie politică", Grupul de Investigaţii Politice (GIP), condus de Mugur Ciuvică, se arată că adresele însoţesc materiale pe care Stanciu le prezintă unuia dintre directorii SRI.

Prima adresă, prezentată de GIP în facsimil, are următorul conţinut: "Domnule Director, Informaţia prezentată se referă la unele afirmaţii ale senatorului PNL Norica Nicolai" şi este semnată de generalul de brigadă Vasile Stanciu în calitate de “Şef al Grupului de Evidenţă”.

Potrivit comunicatului, adresa este o dovadă a faptului că SRI urmăreşte un parlamentar român - pe senatorul liberal Norica Nicolai, folosind pentru aceasta mijloace specifice serviciilor secrete. Conţinutul adresei este explicit: “Grupul de Evidenţă” condus de generalul Stanciu a descoperit şi prezintă o “informaţie” referitoare la “unele afirmaţii” ale Noricăi Nicolai. Este vorba, aşadar, de afirmaţii ale senatorului pe care agenţii SRI le-au aflat şi despre care au considerat necesar să-şi informeze superiorii.

Cea de a doua adresă, dată publicităţii de GIP, are următorul conţinut: "Domnule Director, Vă prezentăm un material referitor la intenţia Partidului Naţional Liberal de a coagula un «pol de dreapta liberal» în Republica Moldova, precum şi reacţii după recenta declaraţie a preşedintelui Traian Băsescu referitoare la «aderarea Republicii Moldova la UE»". Adresa este semnată de acelaşi general Vasile Stanciu, este datată 20 iulie 2006, este ştampilată, vizată şi semnată de prim-adjunctul directorului SRI, Florian Coldea.

GIP susţine că adresa este o dovadă a faptului că SRI monitorizează un partid politic parlamentar, generalul Stanciu spunând explicit că materialul pe care îl transmite directorului SRI se referă la o “intenţie” a PNL şi anume aceea de "a coagula un pol de dreapta liberal" în Republica Moldova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici