Doina Pană: Nu înţeleg de ce Tudose le-a cerut demisia miniştrilor Shhaideh şi Plumb/ Dragnea: Voi discuta cu Olguţa Vasilescu şi Doina Pană despre demisii. Nu le leg mâna la spate

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Doina Pană, a susţinut, marţi, că nu înţelege de ce premierul Mihai Tudose a cerut demisia miniştrilor Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb, în condiţiile în care există prevederea constituţională referitoare la prezumţia de nevinovăţie.

1064 afișări
Imaginea articolului Doina Pană: Nu înţeleg de ce Tudose le-a cerut demisia miniştrilor Shhaideh şi Plumb/ Dragnea: Voi discuta cu Olguţa Vasilescu şi Doina Pană despre demisii. Nu le leg mâna la spate

Doina Pană: Nu înţeleg de ce Tudose le-a cerut demisia miniştrilor Shhaideh şi Plumb

Întrebată dacă a înţeles de ce a cerut premierul demisia miniştrilor Shhaideh şi Plumb, Doina Pană a spus că nu a văzut emisiunea televizată în care Tudose le-a indicat pentru remaniere.

Solicitată să comenteze declaraţiile publice ale premierului, care a precizat, la Parlament, că din cauza problemelor penale şi a percepţiei existente la Bruxelles, Shhaideh şi Plumb trebuie să plece din Guvern, Doina Pană a răspuns: „Nu, nu înţeleg, atât timp cât Constituţia spune ceva şi o directivă europeană, mai nou, spune acelaşi lucru”.

Doina Pană a mai declarat că în CExN premierul Tudose nu a spus că îşi dă demisia dacă miniştrii Shhaideh şi Plumb nu pleacă.

Întrebată de ce au demisionat, totuşi, cei doi miniştri, Doina Pană a invocat, cel puţin în cazul lui Sevil Shhaideh, motive personale.

„Sevil, din ianuarie, e hărţuită în permanenţă. Viaţa de minsitru nu e o viaţă uşoară, responsabilităţile sunt uriaşe. Înseamnă nu numai enorm de multă muncă fizică, înseamnă un stres permanent. Dacă la toate astea se adaugă nişte stresuri de luni de zile legat de chestiuni pentru care tu nu eşti vinovat, dar se fac atâtea afirmaţii publice, te simţi vânat, oricât ai fi de super-om, şi pe doamna Sevil o consider un fel de super-om, având în vedere toată activitatea ei de când o cunosc. Cu toate astea cedezi la un momet dat”, a spus Doina Pană.

Dragnea: Voi discuta cu Olguţa Vasilescu şi Doina Pană despre demisii; nu le leg mâna la spate

Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, marţi, că va avea săptămâna viitoare o discuţie cu miniştrii Olguţa Vasilescu şi Doina Pană despre intenţia lor de a demisiona, manifestată în CExN, el arătând, chestionat despre această posibilitate, că nu leagă mâna la spate nimănui.

Dragnea a precizat că în şedinţa de joi a Comitetului Executiv Naţional atât Olguţa Vasilescu, cât şi Doina Pană au precizat că vor să demisioneze, el arătând că „au fost mai mulţi luaţi de val atunci”.

Întrebat dacă este posibil să existe şi alte demisii din Guvern în perioada următoare, în condiţiile în care Olguţa Vasilescu şi Doina Pană şi-au manifestat această intenţie în CExN, Dragnea a răspuns: „Acolo a fost o tensiune foarte mare şi a fost o discuţie foarte-foarte serioasă şi cu foarte multă emoţie şi acolo au spus, într-adevăr şi Doina şi Olguţa au spus lucrul ăsta”.

Am vorbit cu Doina Pană atunci, am vorbit şi cu Olguţa în acea seară, am vorbit şi a doua zi şi am stabilit ca - nu săptămâna asta, poate săptămâna viitoare - să avem o discuţie politică serioasă despre ceea ce s-a întâmplat şi despre cum ar trebui să mergem mai departe. Au fost două colege şi nu numai ele, mai mulţi au fost luaţi de val atunci”, a spus Dragnea.

O să am o discuţie cu ele săptămâna viitoare, sigur trebuie să aibă şi premierul”, a adăugat Dragnea.

Întrebat dacă Vasilescu şi Pană vor putea să demisioneze dacă vor dori acest lucru, Dragnea a răspuns: „Eu nu leg mâna la spate la nimeni”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici