Dominic Fritz, despre modificarea restricţiilor: Este o victorie a normalităţii

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz laudă decizia premierului Florin Cîţu de a reveni asupra impunerii de restricţii generalizate pentru vaccinaţi şi nevaccinaţi. „Este o victorie a normalităţii şi mă bucur că vocea noastră s-a făcut auzită”, spune Fritz.

8673 afișări
Imaginea articolului Dominic Fritz, despre modificarea restricţiilor: Este o victorie a normalităţii

Sursa foto: Mediafaxfoto

„Salut decizia premierului Florin Cîţu de a reveni asupra deciziei de a impune restricţii generalizate asupra localităţilor, precum Timişoara, pentru vaccinaţi şi nevaccinaţi deopotrivă. Anunţul de astăzi (joi - n.r.) privind libertatea de mişcare pe baza certificatului verde va stimula vaccinarea şi va susţine economia, în special sectorul Horeca”, transmite primarul Timişoarei, Dominic Fritz.

El spune că este „o victorie a normalităţii”.

„Mă bucur că vocea noastră s-a făcut auzită. Apelul de ieri cerea exact acest tip de acţiune: libertate de mişcare şi de întrunire a celor vaccinaţi, cu respectarea măsurilor de protecţie încurajarea şi extinderea vaccinării, sprijinirea mediului economic. Dar să nu uităm: situaţia este în continuare foarte serioasă. Spitalele din Timişoara sunt pline. Vă rog mult să fiţi la fel de precauţi cum aţi fost la începutul pandemiei. Purtaţi mască, păstraţi distanţa şi, dacă nu aţi făcut-o deja, vaccinaţi-vă. Este singura cale să ieşim din acest coşmar”, încheie Fritz.

Copiii între 6 şi 12 ani nu ai trebuie să prezinte un test COVID-19, iar magazinele şi restaurantele nu se vor mai închide la 18.00 în localităţile cu incidenţă de peste 4 la mie, ci la peste 6 la mie. Vom folosi green-pass-ul la mall, potrivit hotărârii CNSU. Documentul prevede şi introducerea unei noi excepţii de la interdicţia deplasării în afara locuinţei la nivelul localităţilor unde incidenţa cumulată la 14 zile depăşeşte pragul de 6/1000 de locuitori, pentru persoanele vaccinate care fac dovada îndeplinirii acestei condiţii prin intermediul certificatului de vaccinare sau certificatului digital ale Uniunii Europene privind COVID-19.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici