Doru Viorel Ursu, fost ministru de Interne în Guvernul Petre Roman, a murit la vârsta de 71 de ani

  • Doru Viorel Ursu, fost ministru de Interne şi judecător militar, a murit la vârsta de 71 de ani, lăsând în urmă o carieră remarcabilă în domeniul politic şi juridic.
  • În timpul mandatului său ca ministru de Interne în Guvernul Petre Roman, a avut un rol esenţial în reformarea sistemului de justiţie din România post-comunistă şi în consolidarea statului de drept.
  • Pe lângă activitatea politică, Ursu a fost un conferenţiar universitar apreciat şi un autor prolific, publicând numeroase cărţi care reflectau pasiunea sa pentru domeniul juridic şi gândirea profundă asupra societăţii.
53480 afișări
Imaginea articolului Doru Viorel Ursu, fost ministru de Interne în Guvernul Petre Roman, a murit la vârsta de 71 de ani

Doru Viorel Ursu, fost ministru de Interne în Guvernul Petre Roman, a murit la vârsta de 71 de ani

ACTUALIZARE

Trupul neînsufleţit al lui Doru Viorel Ursu, fost ministru de Interne în Guvernul Petre Roman, va fi depus la Biserica Sfântu Ilie din Rahova. Înmormântarea va avea loc la Cimitirul Militar Ghencea III.

Familia anunţă că trupul neînsufleţit al lui Doru Viorel Ursu, fost ministru de Interne în Guvernul Petre Roman, judecător militar şi autor de cărţi, va fi depus la Biserica Sfântul Ilie-Rahova, Sector 4, începând de luni, 15 aprilie, de la ora 16.00, şi până pe 17 aprilie, la ora 09.00.

Înmormântarea va avea loc miercuri, 17 aprilie, începând cu ora 12.00, la Cimitirul Militar Ghencea III.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Doru Viorel Ursu, fost ministru de Interne, judecător militar şi autor al câtorva cărţi, a murit la vârsta de 71 de ani. Într-un comunicat transmis de familie în dimineaţa zilei de 14 aprilie se arată: ”Cu profundă tristeţe anunţăm trecerea la cele veşnice a domnului Doru Viorel Ursu, o figură marcantă a vieţii politice şi juridice româneşti.

Doru Viorel Ursu s-a născut la Drobeta Turnu Severin pe 1 martie 1953. A absolvit Facultatea de Drept din Bucureşti în 1976 şi a activat ulterior ca procuror la Procuratura Sectorului 2. Cariera sa a cunoscut o ascensiune remarcabilă, fiind numit ministru de Interne în Guvernului Petre Roman în perioada 1990-1991. A jucat un rol esenţial în reformarea sistemului de justiţie din România post-comunistă, a contribuit la consolidarea statului de drept şi la respectarea drepturilor omului”.

În comunicatul familiei se mai arată: ”Pe lângă cariera sa politică, Doru Viorel Ursu a excelat şi în domeniul juridic. A fost judecător militar şi ulterior conferenţiar universitar la Facultatea de Drept din Bucureşti. A publicat numeroase cărţi, printre care <Colivia cu ciori vopsite>, <Sânge şi carne de om>, <Ministru de interne: Radiografia unei lovituri de stat>, <Ministru de interne: Început de sfârşit>, <Şah mat la România>, <Ţara ultimului soldat> şi <Umbre>, prin care a demonstrat o profunzime a gândirii şi o pasiune pentru domeniul juridic”.

În încheierea comunicatului se arată: ”Doru Viorel Ursu a fost un om de o onestitate impecabilă, un patriot convins şi un luptător pentru democraţie. Moartea sa reprezintă o pierdere majoră pentru România şi pentru toţi cei care l-au cunoscut şi apreciat. Familia îndurerată va anunţa locul de depunere, data înhumării şi roagă opinia publică să manifeste discreţie cu privire la acest trist eveniment”.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici