Dragnea, despre plângerea penală a PNL: Şi PSD poate să facă una, pentru semnăturile false ale liberalilor

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat, luni, la Parlament, despre plângerea penală pe numele său pentru neconvocarea unei sesiuni extraordinare, demers pregătit de PNL, că şi grupul PSD ar putea să facă o plângere penală pentru „semnăturile false" ale liberalilor.

902 afișări
Imaginea articolului Dragnea, despre plângerea penală a PNL: Şi PSD poate să facă una, pentru semnăturile false ale liberalilor

Dragnea, despre plângerea penală a PNL: Şi PSD poate să facă una, pentru semnăturile liberalilor

„În care să se refere la semnăturile false? Eu cred că ar trebui acolo făcută o plângere penală. Chiar cred că grupul parlamentar al PSD ar putea să facă această plângere penală. Dacă tot se merge pe asta, să facă şi ei (deputaţii social-democraţi - n.r.)", a declarat luni, la Parlament, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, despre plângerea penală pe care deputaţii liberali o pregătesc pentru neconvocarea de către liderul PSD a unei sesiuni extraordinare în luna august.

Întrebat dacă s-a dus la capăt demersul de verificare a semnăturilor opoziţiei pe cererea de convocare a sesiunii extraordinare, Liviu Dragnea a răspuns: „Eu cred că trebuie să se ducă. Numai procurorul poate să facă asta, împreună cu experţii".

El a adăugat că nu este nicio problemă dacă PNL depune plângere penală pe numele său. „Să facă plângere penală, că nu e o problemă", a spus Dragnea.

Lidrul PNL, Ludovic Orban, a anunţat luni că plângerea penală împotriva preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, pentru neconvocarea sesiunii extraordinare, va fi depusă de către deputaţii liberali, precizând că solicitarea va fi depusă după ce se vor strânge semnăturile necesare.

„Am luat decizia ca plângerea să fie depusă de deputaţi, lăsând la latitudinea fiecărui deputat dacă semnează sau nu semnează această sesizare contra lui Liviu Dragnea. În momentul în care vom strânge semnăturile din partea colegilor care vor semna această sesizare. Nu putem accepta să tolerăm acest precedent grav care a dus la realizarea de disfuncţionalităţi majore în funcţionarea Parlamentului, o instituţie fundamentală în statul român, de către Liviu Dragnea. Motivaţia solicitării de convocare a sesiunii parlamentare era determinată de evenimentele din 10 august şi de asemenea Comisia de anchetă pentru descoperirea responsabililor pentru scăparea de sub control a virusului pestei porcine africane”, a afrimat liderul PNL, Ludovic Orban, în Parlament.

PNL, PMP şi USR au depus pe 14 august la Camera Deputaţilor solicitarea de convocare a unei sesiuni extraordinare în perioada 20-24 august. Potrivit Regulamentului Camerei Deputaţilor, forul legislativ se poate întruni în sesiuni extraordinare la cererea Preşedintelui României, a Biroului permanent sau a cel puţin unei treimi din numărul deputaţilor. Convocarea Camerei Deputaţilor în sesiune extraordinară se face de către preşedintele acesteia.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dargnea, şi-a delegat, atribuţiile, pe 20 august, către vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Carmen Ileana Mihălcescu, decizia fiind publicată în Monitorul Oficial. În ziua respectivă, Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, condus de Mihălcescu,s-a reunit pentru a lua în discuţia cererea opoziţiei de convocare a sesiunii extraordinare. Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Carmen Mihălcescu, căreia Liviu Dragnea i-a delegat atribuţiile, a declarat pe 29 august, după şedinţa Biroului Permanent, că nu poate fi convocată sesiunea extraordinară cerută de PNL, USR şi PMP, pentru că solicitarea nu respectă Regulamentul, iar unele semnături ale deputaţilor sunt „diferite" sau „copiate". Deputatul PSD a explicat că „s-a constatat că unele semnături sunt diferite". Aceasta a adăugat că a aflat de pe Facebook că unii deputaţi semnatari „nu aveau fizic cum să o facă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici