Dragnea, despre reacţia lui Maior la nominalizarea de către Ponta: Poate să fie o reacţie firească

Liderul PSD Liviu Dragnea a fost solicitat să comenteze, miercuri, reacţia directorului SRI, George Maior, care a anunţat că nu confirmă interesul pentru un anume rol, în condiţiile în care Victor Ponta l-a nominalizat ca posibil premier, vicepremierul precizând: "Poate să fie o reacţie firească".

321 afișări
Imaginea articolului Dragnea, despre reacţia lui Maior la nominalizarea de către Ponta: Poate să fie o reacţie firească

George Maior (Imagine: Alexandru Solomon/Mediafax Foto)

Întrebat cum i se pare reacţia lui Maior, Dragnea a răspuns: "Nu mi se pare în niciun fel. Eu v-am spus ieri a fost o discuţie pe care Victor Ponta a avut-o împreună cu noi în coaliţie. A spus care ar fi posibilele variante de prim-ministru. Reacţia domnului George Maior poate să fie o reacţie firească, e decizia dumnealui".

Dragnea a spus că jurnaliştii ar trebui să-i întrebe pe Ponta sau pe Maior despre discuţia pe care au avut-o privind funcţia de prim-ministru, întrucât el nu a participat la aceasta.

Solicitat să precizeze de ce a spus Ponta că l-a consultat pe Maior înainte de a-l propune premier şi de ce a spus, ulterior, Maior că nu confirmă interesul pentru un anume rol, el a răspuns: "Cred că cel mai bine este să aflaţi de la unul din cei doi, eu nu am fost la acea discuţie".

Directorul SRI, George Maior, afirmă că la învestirea noului preşedinte îşi va prezenta mandatul, spre evaluare, menţionând că, până la acel moment şi atât timp cât va fi în fruntea SRI, nu manifestă şi nu confirmă "interesul pentru un anume rol profesional în viitor".

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, după şedinţa coaliţiei, că l-a propus pentru a-i urma în funcţia de la Palatul Victoria pe Călin Popescu Tăriceanu, considerându-l cea mai bună soluţie. Ponta a mai precizat, ca variante de premier tehnocrat, pe viceguvernatorul BNR Florin Georgescu, dacă vor fi probleme de ordin economic sau fiscal, sau pe George Maior, directorul SRI, dacă vor fi probleme de securitate.

Premierul a precizat că nu ar fi făcut anunţurile dacă nu ar fi discutat şi nu ar fi avut acceptul celor trei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici